Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - TÜRKİYE 3'üncü Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Sempozyumu ve Eğitimi, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.
Kemer Belediyesi Kültür Salonu'ndaki sempozyumun açılışına, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom, Kemer İlçe Sağlık Müdürü Filiz Çetin, çeşitli illerden gelen İl sağlık müdürleri, akademisyenler, motosiklet dernekleri ve üreticilerinin temsilcileri ile motorize sağlık görevlileri katıldı.
Sempozyumda konuşan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, motosikletli acil sağlık ekiplerine önemli ve yeni bir bakış acısı getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Öncelikli illerde sistemin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Hülür, "Antalya'nın 600 kilometrenin üzerinde sahil şeridi bulunuyor. Şehir merkezinde, Kaleiçi'nde ve diğer dar sokakları olan bölgelerde bu ekiplerimize ihtiyaç oluyor. Şu anda Antalya'da 3 motosikletle bu hizmeti veriyoruz. Ortalama yıllık gittiğimiz vaka sayısı 500 civarında. Bu sistemi Alanya, Manavgat, Kemer gibi ilçelerimizde de yaygınlaştırarak daha fazla kullanılmasını istiyoruz" dedi.
'ÖNCE SAĞLIKÇIYIZ'
Sistemin zamanla daha çok oturacağını kaydeden Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom ise bu yıl 3'üncüsü düzenlenen sempozyumun gelecek yıllarda da gerçekleştirileceğini aktardı. Teorik bilginin önemine işaret eden Çom, "Fakat her yıl yeni bir şeyler ekleyerek yola devam etmek gerekiyor. Biz önce sağlıkçıyız ve asli görevimiz sağlık. Mevcut motosikletli arkadaşlarımız ve yeni gelecek olanlar da kendilerini motosiklet dünyasının büyüleyici ortamına kaptırmasın. Motosiklet özel hayatımızda yaşam tarzımız olabilir ama biz sağlıkçıyız. Motosikletle ilgili her şey bizim için ikinci planda olmalı" diye konuştu.
Prof. Dr. Atalay Mete'nin konuşmacı olarak katıldığı sempozyum, motosikletli ambulansların sorunları, daha verimli çalışma şartları yaratılması ve motorize ekip sayısının artırılması konularının görüşülmesiyle devam etti.
5 Haziran'da sona erecek sempozyum kapsamında, motorize sağlık ekiplerine Kemer Ralli ve Park alanında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

SY(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)