Mehmet CANDAN/ İZMİR, () - İZMİR Motosikletler Birliği, motosikletle İstanbul'dan Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde öldürülen Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ün katillerinin bulunması için eylem yaptı.
Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen motosikletli grup geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan motosikletle Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde metruk bir evde cesetleri bulunan Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ü anarak katillerinin yakalanması için eylem yaptı. Yaklaşık 300 motosikletlinin katıldığı eyleme İzmir Motosikletler Birliği ve İzmir Chopper motosiklet kulübü destek verdi. Grup adına açıklama yapan Emir Ataşan, "Motosikletlerimizle ülkemizin cennet köşelerini güvenle dolaşmak istiyoruz. Güneydoğu gezisi sırasında kurşunlanarak yaşamlarını yitiren motosiklet tutkunları Engin Öksüz ve Abdullah Türk anısına Motosiklet Kulüpleri Birliği olarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandık. Bizler, her köşesini cennet olarak kabul ettiğimiz yurdumuzda güvenli yolculuklar yapmak istiyoruz. Motosiklet tutkunu iki kardeşimiz Engin Öksüz ve Abdullah Türk, hayalini kurdukları Türkiye yolcuklarında hunharca saldırıya uğramış, kurşunlandıktan sonra başları taşla ezilmek suretiyle yaşamlarını yitirmişlerdir. Öksüz ve Türk'e bir kez daha Allah'tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz" dedi.
Motosiklet tutkusunun her geçen gün artmasına rağmen yollarda can güvenliklerinin olmadığını belirten Ataşan, "Her geçen gün trafikte tam korumalı, güvenli, motosiklet kullanımına yönelik eğitimlerine tamamlamış sürücülerin arttığı gözlemlenmektedir. Motosiklet tutkularını olarak bizler düzenli işleri olan yıllık planlamaları ve rotalarını belirleyerek yola çıkan vatandaşlarız. Dostlarımız, arkadaş gruplarımızla gerek yurt içi gerekse yurt dışında kendimizi keşfetmek üzere yollar belirliyoruz. Bu yollarda bizler gibi turlara çıkmış yeni dostlar ediniyor ve bir süre aynı rota üzerinde sürüşler gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız bu son olay, güvenliğimizin olmadığını göstermektedir. Bizler, Engin ve Abdullah kardeşlerimiz olmak üzere bugüne kadar yitirdiğimiz motosiklet tutkunu kardeşlerimizin anısı karşısında saygıyla eğiliyoruz. Engin ve Abdullah kardeşlerimizin katillerinin bir an önce bulunarak, adaletin yerine gelmesini diliyor, bekliyor, umut ediyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasından sonra grup üyeleri Abdullah Türk ile Engin Öksüz için Kordon'da motosikletlerle tur atarak eylemlerine son verdi.

FOTOĞRAFLI