Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Kuşadası Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl 8'incisi organize edilen Motosiklet Festivali, 514 motosiklet tutkununun katılımı ile gerçekleşti. İzmir, Aydın, Muğla, Denizli illeri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden gelen motosiklet sevdalısı 8'inci kez Kuşadası'nda buluştu. Yılancı Burnu Mevkii'nde düzenlenen alanda buluşan motosiklet tutkunları 2 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile neşeli dakikalar yaşadı.
Kuşadası Motosiklet Kulübü Başkanı İsmail Aktaş, Kuşadası Motosiklet Festivali'nin 2007 yılından beri sürdürüldüğünü, artık geleneksel hale geldiğini söyledi. Bu yıl Yılancı Burnu Mevkii giriş bölümünde gerçekleştirilen festivalde Türkiye'nin dört bir yanından gelen motosiklet tutkunlarının güvenli sürüş eğitiminin yanında gönüllerince eğlendiğini belirten Aktaş, "Kamp alanında tanıtım stantları ile ikinci el pazarı kuruldu. Ücretsiz halk konserleri gerçekleştirildi" dedi.
OMM'nin (One More Mile) Türkiye'deki kurucularından ve uluslararası 1 milyon 500 bin kilometre tescilli eğitmen sürücü Serhat Kılavuz ise Türkiye'nin neresinde olursa olsun tüm motosiklet organizasyonlarına katıldıklarını belirterek, "Motosiklet kültürü ne yazık ki ülkemizde şeytan icadı olarak isimlendirilerek korkutucu bir hale getiriliyor. Oysaki motosiklet demek ekonomi demektir. Doğaya saygılı, çevresine algısı açık, bilinçli, sorumluluk sahibi olmaktır. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da eğitim şart. Bugün büyükşehirlerde park sorununu bitirecek benzin tüketimini 3'te 2 azaltacak tek motorlu araç motosiklettir. İtalya, Fransa hatta İngiltere'de motosiklet teşvik ediliyor. Ancak bugün yollarımız güçlü makineler ile sürat tutkunu bilinçsiz gençlerle dolu. Trafik canavarını alt etmenin yolu eğitimdir. Alınacak 2 günlük temel eğitimler ile motosiklet kazalarını yüzde 70 önleyebiliriz. Tüm motosiklet tutkunlarını eğitime ve motosiklet kullanmanın gerçek tadını almaya davet ediyoruz" dedi. Motosiklet festivali 514 motosikletlinin oluşturduğu kortejle sona erdi.

FOTOĞRAFLI