İNÖNÜ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim elemanı olan Moldova uyruklu Piyano Öğretmeni Olga Trohin kanser hastalığına yenik düştü. 52 yaşındaki Trahin’in hayatını kaybetmesi bölümünde büyük üzüntüye neden oldu.
3 yıl önce eşinin de öğretim elemanı olarak görev yaptığı İnönü Üniversitesinde göreve başlayan Olga Trohin’in cilt kanseri olduğu teşhis edilince, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavisine başlandı. Uzun süre kanser tedavisi gören Trohin için her gün trombosit ihtiyacı nedeniyle konservatuar öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatılarak, her gün bir kişinin kan vermesi sağlandı.
Tüm çabalara rağmen hastalığı ilerleyen öğretim görevlisi Olga Trohin dün gece hayatını kaybetti. Kadın öğretim elemanının ölümü Güzel Sanatlar Fakültesi’nde üzüntü ile karşılanırken, yapılacak işlemlerin ardından cenazenin Salı günü Moldova’ya gönderileceği öğrenildi.
Bu arada İnönü Üniversitesi'nin internet sitesinden de yayımlanan başsağlığı mesajında “Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanı Olga Trohına vefat etmiştir. Kederli ailesine başsağlığı dileriz” mesajı yer aldı.

CÖ(MP/AAA)(FOTOĞRAFLI)