ANKARA'nın Gölbaşı ilçesine hayat veren Mogan Gölü'nde, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Çalıştayı'na katılan araştırmacılar Göktürk teknesi ile inceleme gezisi yaptı.
Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü'nün yürüttüğü 'Türkiye'de Tarımsal Su Yönetimi' üzerine pilot proje olan 'Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi' kapsamında 18 çalıştay üyesi, Gölbaşı Belediyesi'nin gezi amaçlı kullandığı Göktürk teknesi ile Mogan Gölü'nde inceleme yaptı. Imperial Koleji, London Üniversitesi, Newcastle Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gölbaşı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu, yürütmesini ise Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü'nün yaptığı proje kapsamında düzenlenen çalıştaya, Gölbaşı Belediyesi ev sahipliği yaptı.
İki gün süren çalıştayın ilk günkü gündemi tarımsal su yönetimi konusu ve Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sorunları oldu. Proje ekibi, ikinci gün Göktürk teknesi ile bir inceleme gezisi yaptı. Göldeki bitki ve balık gibi canlı türlerinin incelendiği gezi yaklaşık bir saat sürdü. Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Gökşen Çapar, Gölbaşı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na katkılarından ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.