KAYSERİ, ()-  KAYSERİ'nin Talas İlçe Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası'nda kupalar sahiplerini buldu. Farklı illerden 25 pilotun mücadele ettiği yarışlarda Melih Ulupınar birinci oldu.
Yaklaşık 2 bin metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın eteklerindeki Akçakaya Model Uçak Tesisi'nde düzenlenen yarışmayı, Talas Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Eken, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez ve çok sayıda model uçak tutkunu izledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şampiyonada izleyenler akrobasi gösterileriyle de eğlendi.
Yarışmada, ferdi dalda Melih Ulupınar birinci, Tolunay Sivaslı ikinci ve Oğuzhan Koca üçüncü oldu. 9 takımın mücadele ettiği şampiyonada Bafra Havacılık birinci, Amuk Plus ikinci, Gökçen A. üçüncü ve Talas Havacılık Kulübü ise dördüncü oldu. Dereceye giren pilotların ve takımların ödüllerini Talas Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Eken, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez ve belediye meclis üyeleri verdi. Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası'nın 2. ayağı gerçekleştirilen organizasyona ev sahipliği yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'na Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz tarafından teşekkür plaketi verildi. Başkan Palancıoğlu'nun plaketini yardımcısı Yusuf Eken aldı.
Şampiyonada dereceye giren pilotlar yarışmanın çok güzel ve eğlenceli geçtiğini belirterek Türkiye'nin en güzel model uçak pistinde keyifli bir uçuş yaptıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI