Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'da çıkan toplumsal olaylarda hedef haline gelen ve göstericiler tarafından tahrip edilen mobese direk ve kameraları betonla korumaya alındı. Göstericilerin kırmamaları için demirden yapılan mobese direklerinin yarısına kadar beton döküldü. Van Emniyet Müdürlüğü de 2014 yılı içersinde meydana gelen 78 toplumsal olaydaki hasarların istatistik bigilerini paylaştı.
Van'da son günlerde meydana gelen toplumsal olaylarda göstericilerin hedefi mobese kameraları oluyor. Olayların yaşandığı bölgelerdeki mobese kameraların kaydettiği görüntülerin suçluları yakalamada etkili olması nedeniyle göstericiler ilk olarak mobese kameralarını ve direklerini tahrip ediyor. Van'da 2014 yılında yaşanan 78 toplumsal olayda 13 mobese kamerası ve direği tahrip edildi. 250 bin TL'lik zarar verilen bu kameraları ve mobeseleri korumak için emniyet yetkilileri yeni tedbirler aldı.
YARISINA KADAR BETON DÖKÜLÜYOR
Sık sık mobese direklerinin yıkılmasını ve tahrip edilmesini önlemek için yetkililer demirden yapılan mobese direklerinin yarısına kadar beton döktürmeye başladı. Emniyet yetkilileri, 2014 yılında meydana gelen toplumsal olaylarında istatistiki bilgilerini açıkladı. 2014 yılını ilk 7 ayında 78 toplumsal olay meydana geldiği belirtilirken 56 kez göstericilere müdahele edildi. 60'ı çocuk 123 şüphelinin gözaltına alındığı olaylarda, 4 kamu binası ile 42 iş yeri hasar gördü. 7'si sivil olmak üzere 113 polis aracının zara gördüğü olaylarda göstericiler 13 mobese direği ve kamerasını tahrip etti. 
FOTOĞRAFLI