İSTANBUL'a Emniyet Müdürü olan Selami Altınok'un 2008-2012 yılları arasında Erzurum İl Özel İdare Genel Sekreteri iken, haftalık mizah dergesi 'Fırfırik'te birbirinden esprili fotoğrafları yayınlandı. Fotomontaj, karikatür yaparak güncel konuları haftalık dergide yayınladıklarını belirten gazeteci Vedat Refayeli "Selami Altınok'un o zaman Vali olma beklentisi vardı. Dergide genelde bu konuyu işliyor ve espriler yapıyorduk. Selami Beyi kazanda kaynarken, köylere klozet götürürken, davul çalarken, kar üzerinde namaz kılarken esprili fotoğraflarını yayınlamıştık" dedi.
Yaklaşık 10 yıldır yayın hayatını sürdüren mizah dergisi Fırfırik'in genel yayın yönetmeni ve sahibi, emekli gazeteci Vedat Refayeli, dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Selami Altınok'un dergiye sık sık konu olduğunu anımsattı. Fotomontaj, karikatür yaparak güncel konuları haftalık dergide yayınladıklarını bildiren ve bugüne kadar haftalık 400 sayı çıkarılan Fırfırik'i Selami Altınok'un çok beğendiğini vurgulayan Vedat Refayeli derginin bir takım sorunlar nedeniyle yılbaşına kadar yayınına ara verdiğini belirtti. Fırfırik'in uzun soluklu bir mizah dergisi olduğunu anlatan Vedat Refayeli derginin şehir hayatına ayrı bir renk kattığını ifade etti. Erzurum'un Narman İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Beyler Köyü'nden olan ve 2008-2012 yılları arasında İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapan Selami Altınok'un Vali olma beklentisi içinde olduğuna dikkati çeken Vedat Refayeli, şunları söyledi:
"İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok'un o zaman vali olma beklentisi vardı. Dergide genelde bu konuyu işliyor ve espriler yapıyorduk. O yıllar Erzurum şimdi Antalya Valisi olan Sebahattin Öztürk'ün yanında valilik dersi alırken Selami beyi sayfalarımıza konuk ederdik. Selami Beyi kazanda kaynarken, köylere klozet götürürken, davul çalarken, kar üzerinde namaz kılarken esprili fotoğraflarını yayınlamıştık. Selami bey, yaptığımız mizahi yaklaşıma hep hoşgörülü baktı. Hiçbir zaman kızmadı. Hatta bazen dergi geç kaldığı zaman ya arar ya da aratır isterdi. Altınok, İstanbul Emniyet Müdürü olunca o esprili fotoğraflar değer kazandı."

NK(KS/İD)  (FOTOĞRAFLI)