VAN'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren Japon arama kurtarma ekibindeki Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Tedavi Merkezi modern yerine taşındı. Türkiye'nin en donanımlı diş merkezlerinden biri olan klinikte öğrencilere eğitim verilirken, aynı zamanda hasta tedavisi de yapılacak.
Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından arama- kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonya'dan gelen 3 kişilik ekipteki Dr. Atsushi Miyazaki, 9 Kasım'daki 5.6'lık ikinci depremde otel enkazı altında kaldı. Yaklaşık 13 saat sonra enkaz altından ağır yaralı çıkarılan Dr. Atsushi Miyazaki, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
YYÜ Rektörlüğü tarafından Diş Hekimliği Fakültesi'ne depremden sonra Dr. Atsushi Miyazaki Ağız ve Diş Tedavi Merkezi ismi verildi. Ağız ve diş merkezi konteynerlerde yaklaşık 6 ay hizmet verdikten sonra yapımı yeni yapılan spor salonuna taşındı. Spor salonunda 1 yıl kadar hizmet veren Atsushi Miyazaki Ağız ve Diş Merkezi yeni ve modern yerine taşındı. Öğrencilere eğitim verilecek klinikte aynı zamanda hasta tedavisi de yapılacak. Klinik Türkiye'de ki en donanımlı diş kliniklerinden biri.
Japon yardım gönüllüsü Dr. Miyazaki'yi asla unutmayacaklarını ve minnetle anacaklarını söyleyen Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Emine Kara, "Miyazaki'nin ismi Van için çok önemli. Biz onun anısına depremden hemen sonra konteynerlerde onun adına ve anısına hizmet verdik. Şimdi ise Türkiye'de sayılı diş merkezlerinden birini fakültemize açtık. Merkezimiz yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu. Bu diş merkezinde hem öğrencilere eğitim, hem de hastalara hizmet vereceğiz" dedi.