VAN, () - HDP Van İl Başkanı Harun Okay, partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın Van Beşyol Meydanın'nda yapmak istediği mitinglerinin valilik engeline takıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın da aynı meydanda miting yaptığını söyleyen Okay, bu konuda ısrarcı olacaklarını söyledi.
HDP Van İl Teşkilatı, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Van'daki seçim bürosunun önünde basın açıklaması yaptı. HDP İl Başkanı Harun Okay, HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş ve partililerin bulunduğu açıklamada konuşan HDP Van İl Başkanı Okay, Demirtaş'ın 5 Ağustos'ta yapacağı Van mitingi için resmi müracaatlarını yaptıklarını söyledi. Fakat Van valiliği tarafından miting yapmak istedikleri Beşyol meydanı için red cevabı aldıklarını belirten Okay, "Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen tahammül bize gösterilmemiştir. Başbakana izin var fakat Demirtaş'a yok. Bize itfaiye meydanında miting yapın diye dayatıyorlar. Bu konuda ısrarcı olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş ise, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın miting yaptığı Beşyol meydanında miting yapma ısrarını sürdüreceklerini söyledi. Pazartesi günü İl Seçim Kurulu'na başvuru yapacaklarını belirten Caniş, "İnanıyoruz ki İl Seçim Kurulu bu haksız ve adaletsiz olan karardan vazgeçip istenilen alanı bizlere açacaktır. Güvenlik Şube'nin, Emniyet Müdürü’nün ve Valinin seçim aşamasında karar verme yetkisi bulunmamaktadır. Burada karar verme yetkisi İl Seçim Kurulu Başkanlığı'ndadır. Bu anlamda valilik bu kararın altına imza atmışsa eğer yetki gaspı yapmaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI