Kamil ATALAY/ MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, sivil toplum örgütleri üyesi bir grup, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti.
Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda, dün yatsı namazı öncesi toplanan Eğitim Bir- Sen Manavgat Temsilciliği, Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği, Alperen Ocakları Manavgat Şubesi, Manavgat Mevlana Şems-i Tebrizi Derneği, Manavgat Kahramanmaraşlılar Derneği ve çeşitli derneklerin üyeleri, ellerinde döviz ve pankartlara Mısır'daki idam kararlarını protesto etti. İdamların durdurulmasını isteyen grup adına açıklama yapan Eğitim Bir- Sen Manavgat Temsilcisi Adem Yılmaz, Mısır halkının katil, darbeci rejim tarafından idamlarla korkutulmaya çalışıldığını söyledi.
Müslümanların Mısır'daki kardeşlerinin yanında yer alması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Adeviyye Meydanı'nda, Rabia'da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek, katliam yapan Mısır'ın darbecileri, baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam etmektedir. Gaddarlık ve vahşet rekoruyla yarışan Mısır'daki darbeci rejiminin mahkemesi, son olarak 9 dakikada 683 idam kararı vermiştir. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar, uygulanır ve infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır."
Yılmaz; Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve insan hakları örgütlerini idam kararlarına tepki vermeye, bu kararların iptali için siyasi ve ekonomik baskı yapmaya davet etti.
Eylem, grubun dua etmesinin ardından sona erdi.

KA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)