Fatih Camii’nde toplanan bir grup, Mısır’da darbe karşıtı eylem yaptıkları gerekçesiyle tutuklanarak 11’er yıl hapis cezasına 14 Mısırlı kız öğrenci için eylem yapıldı. Pankart ve dövizlerle yürüyen grup, sık sık tekbir getirip Rabia işareti yaptı. Kadınların üzerlerine aldığı beyaz örtü dikkatleri çekti.
Mısır’da darbe karşıtı eylem yaptıkları gerekçesiyle 11'er yıl hapse mahkum edilen Mısırlı öğrencilere destek vermek için bir grup Fatih Cami önünde toplandı. Cuma namazının ardından grup, pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Yaklaşık bin kişilik grup, Fevzi Paşa Caddesi’ni trafiğe kapattı. Askeri darbeyle görevinden alınan Mursi’nin lehine sloganlar atan grup, Rabia işareti yaparak yaptı. Kadınların üzerlerine aldığı beyaz örtünün özgürlüğün simgesi olduğu belirtildi.
Saraçhane Parkı’nda toplanan kalabalık adına konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Mısır’da yargılanan ve 11 yıl ceza alan bu kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Onlarla gurur duyuyoruz. 28 Şubat darbesini yapanlar, bizleri hapislere koyanlar nasıl şimdi cezaevindeyse Mısır’da da demir parmaklıkların arkasında Hüsnü Mübarek’i ve Sisi’yi tekrar göreceğiz. O günleri heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. Tebrik getirip slogan atan grup, yapılan konuşmaların ardından sessiz bir şekilde dağıldı.