AYDIN'ın Didim İlçesi'ndeki Yalı Caddesi ve çevresinde, satış yapmaları engellenen ve yer gösterilmeyen seyyar mısır satıcıları, Didim Belediye binası önüne gelerek eylem yaptı. Zabıta ve polis önlem alırken, mısır satıcılarından biri terlik atarak, belediyenin giriş kapısının üstündeki camı kırdı.
Didim Belediyesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda Yalı Caddesi ve çevresindeki seyyar satıcılara izin verilmemesi tepkilere neden oldu. Satışları engellenen ve yer gösterilmeyen mısır satıcıları aileleriyle birlikte durumlarını dile getirmek ve kendilerine yer verilmesini istemek amacıyla Didim Belediye Başkanı CHP'li A. Deniz Atabay ile görüşmek istedi. Görüşmenin yapılmamasına tepki gösteren mısırcılar, "Biz ekmek istiyoruz. Aç mı kalalım?" diyerek belediye yönetimine sitem etti. Mısır satıcılarından biri terlik fırlatırken belediye binasının giriş kapısı üstündeki camı kırdı. Zabıta ekiplerinin müdahalesi sırasında bir kadın fenalaşarak bayıldı.
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istenirken, bayılan kadın 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Satıcılar aylardır sorunlarını anlatmak için belediyeye geldiklerini, ancak sonuç alamadıklarını söyleyerek belediyeden ayrıldı.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, daha önce yaptığı açıklamalarda seyyar satıcılarla mücadele edeceklerini söylemişti.

FOTOĞRAFLI