İZMİR'in Çiğli İlçesi Sasalı Mahallesi'ndeki barakayı andıran 2 odalı evde ailesi ile oturan 4 yaşındaki Zübeyde Karaman, bir süre önce özel bir hastanede babası Ferdi Karaman'dan alınan karaciğer parçasının nakledilmesiyle hayata tutundu. Kızının temiz ortamda, sağlıklı beslenmesi gerektiğini dile getiren baba Karaman, maddi imkansızlıkları nedeniyle, onun ihtiyaç duyduğu şartları sağlayamadıklarını belirtti.
Sasalı Mahallesi 10 Sokak numara 96 karşısındaki 2 odalı barakayı andıran evde yaşayan 34 yaşındaki Ferdi Karaman ile 28 yaşındaki Sümbül Karaman'ın 4 çocuğundan biri olan Zübeyde Karaman yaklaşık 1 yıl önce hepatit hastalığına yakalandı. Çiğli'deki Özel Kent Hastanesi'nde tedavi gören ve hastalığı nedeniyle karaciğeri görevini yapamaz hale gelen minik Zübeyde'nin hayatta kalabilmesi için karaciğer nakli yapılmasına karar verildi. Yapılan testlerde, baba Karaman'ın dokusunun uygun olduğu belirlenince de baba verici oldu. Yaklaşık 10 ay önce de Ferdi Karaman'ın karaciğerinden alınan bir parça kızına nakledildi. Kısa sürede sağlığına kavuşan Zübeyde Karaman tedavisinin ardından taburcu edildi.
SAĞLIKLI BESLENEMİYOR
Kızının tedavi sürecinde sigortalı işte çalışan, ancak ameliyattan sonra iyileşme sürecinde çalışamadığını, hurda toplayıp ailesinin geçimini sağlamak için çabaladığını aktaran Ferdi Karaman, kızının tedavisinin yarım kalmaması için kendilerine yardım edilmesini istedi. Baba Karaman, şöyle dedi:
"Çocuğum sarılık oldu, sonra hastaneye gittik ve karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Ben de canlı donör oldum ve doku uyunca ameliyat olduk. Daha sonra zor günler yaşadık. Hastaneden çıktığımda iş bulamadım, ameliyatlı olduğum için de çalışamadım. Çocuğumun yüzde 75 engelli raporu var. Kaymakamlığa bu raporla gittim, eğer engelli maaşı bağlanırsa çocuğumun yeşil kartlı olacağı söylendi. Çocuğum yeşil kartlı olduğunda da ameliyat olduğu özel hastanede doğrudan bakılamıyor, ancak sevk edilirse oluyor."
Bunun yanı sıra maddi yetersizlik nedeniyle kızının sağlıklı beslenemediğini ve tekrar hasta olmasından korktuğunu anlatan babası Karaman, şöyle devam etti:
"Kızımın nakilden sonraki tedavisi yarım kalacak. Çocuğumun bağışıklık sistemi zayıfladı, ameliyattan sonra daha iyi bakılması gerekiyordu. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ona iyi bakamıyoruz. Evimizin hali ortada. Enfeksiyon kapmasından korkuyorum. Ama burada oturmaya mecburum. Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşması için iyi beslenmesi gerekiyor, ancak alım gücümüz yok, dolabımız boş." 
Ferdi Karaman, eşi Sümbül Karaman, çocukları 9 yaşındaki Esen, 7 yaşındaki Seren, 1.5 yaşındaki Zübeyde ve Seven ile yaşam savaşı verdiği evlerinde hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

FOTOĞRAFLI