Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'daki Mehmet Zeki İlkokulu'nda yapılan deprem tatbikatını gerçek sanan minik öğrenciler, gözyaşlarına boğuldu.
Deprem Haftası dolayısıyla Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Mehmet Zeki İlkokulu’nda ortak deprem ve yangın tatbikatı yaptı. Deprem anının canlandırıldığı tatbikatta sıraların altına eğilerek korunmaya çalışan öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle tek sıra halinde binadan tahliye edildi.
Senaryo gereği yaralanan 2 çocuk, ilk müdahaleleri öğretmenleri ve AFAD ekipleri tarafından yapılarak binadan dışarı çıkarıldı. Tatbikatı gerçek sanarak arkadaşlarının senaryo gereği değil de gerçekten yaralandığını zanneden minik öğrenciler ağladı. Bazı velilerin de izlediği tatbikatta ağlayan öğrencileri yatıştırmak, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli sivil savunma uzmanı Orhan Yıldız’a kaldı.
Okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşan Orhan Yıldız, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilerin sakinleşmesini sağladı.

GY(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)