İZMİR Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören doğuştan lösemi hastası 4 aylık Nurullah Berk İnal için uygun iliğin Almanya ve ABD’de bulunduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan yazışmalar sonucu Berk’in tedavisi ve yurtdışından gelecek ilik için gerekli ödeneğin çıkarıldığı öğrenildi.
Manisa’nın Kula Belediyesi’nde görevli itfaiyeci Yalçın İnal (31) ile ev hanımı Pınar İnal (29) çiftinin, iki yıllık evliliklerinin ardından 4 ay önce dünyaya gelen ilk çocukları Nurullah Berk’e lösemi teşhisi konuldu. 1.5 aydır İzmir Behçet Uz Çoçuk Hastalıkları Hastanesi’nde, tedaviye alınan bebeğe doktorlar kemik iliği nakli yapılmasına karar verdi. Ancak, uygun ilik bulunamadı. Dede Nurullah İnal’ın (55) girişimiyle Kula Devlet Hastanesi’nde 'Nurullah Berk’e can ver' sloganıyla uygun iliğin bulunması için geçen 17 Kasım’da kampanya başlatıldı. Hastanenin Dahiliye Servisi’nde açılan stantta bin kişi kan örneği verdi. Ulusal ve yerel basında yer alan kampanya kısa sürede çığ gibi büyüdü. Sağlık Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle Dünya Donör Bankası'na kayıtlı 30 milyon verici arasında da tarama başlatıldı. Toplanan kanların incelendiği Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nden dün müjdeli haber geldi. Minik Nurullah Berk’in babası Yalçın İnal’ı telefonla arayan hastane yetkilileri uygun iliğin Almanya’da ve ABD’de bulunduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan yazışmalar sonucu Berk’in tedavisi ve yurtdışından gelecek ilik için gerekli olan ödeneğin de çıkarıldığı da bildirildi. Bulunan iliklerin biran önce Türkiye’ye getirilerek naklin yapılması beklenirken, İnal Ailesi büyük sevinç yaşadı. Baba Yalçın İnal, uygun iliğin bulunması nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, "Şimdi biran evvel uygun iliğin ülkemize getirilip, naklin yapılmasını bekliyoruz. Bu süreçte bize gerek kan vererek gerekse de manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.