Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () AKSARAY-KİRAZLI metro hattının açılması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Esenler, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler hatlarında hizmet veren minibüs esnafı, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde oturma eylemi yaptı.

İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen Kentsel Dönüşüm sempozyumdan dönen İBB Başkanı Kadir Topbaş, belediye binası girişinde toplanan esnafı görerek taleplerini dinledi ve sonra belediye binasına girdi. Daha sonra taleplerinin karşılanmadığını belirten grup,  sesini binada bulunan Topbaş’a duyurmak için “Başkan uyuma esnafına sahip çık” şeklinde slogan attı; “Biz sözümüzde durduk siz de sözünüzde durun” şeklinde pankart açtı.

Verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Esenler Şoförler Odası yöneticilerinden Ali Durgun,  “1 senedir metrodan kaynaklanan mağduriyetten dolayı çözüm bekleniyor. Her ay bir söz veriliyor. Ama nedense yerine getirilmedi. Sayın Topbaş’ın esnaf çocuğu olarak vermiş olduğu bir söz var. Metro ihtiyaçtır fakat metrodan kaynaklanan mağduriyetlerinde giderilmeden metronun açılmayacağına dair bir taahütü vardı” dedi.

Metro yapımı nedeniyle Esenler bölgesinde bulunan minibüs hatlarının etkilendiğini belirten Durgun,  “İstanbul’da 160 durak var. Ama Esenler ve metrodan kaynaklı mağduriyet yaşayan duraklar adeta yoğun bakımda. Ha fişini çektiniz ha çekeceksiniz, o durumda” ifadelerini kullandı.

Metro hattı nedeniyle mağdur olan 97 aracın İstanbul’daki bazı yoğun hatlara dağıtılması için Ocak ayından bu yana beklediklerini söyleyen Bağcılar Şoförler Odası Başkan Vekili Fahrettin Çobanoğlu “İstanbul genelinde çay içmeye, yemek yemeye fırsat bulamayan duraklar var. Yolcu potansiyeli var, araç sayısı az. 97 durağı birer ikişer tane olarak imza altına aldık, hala 3 aydır bunu bekliyoruz” dedi.

Eylem sırasında Çevik kuvvet ekipleri Belediye Meclisi toplantısının yapılacağı Başkanlık Sarayı önünde önlem aldı. Grup daha sonra dağıldı.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)