Turgay İPEK- Kerim BURUCU/ERZURUM, ()-ERZURUM'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Değirmenler köyü camisinin minaresi seçim sabahı çıkan fırtınada yıkıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olaydan sonra köylüler korkudan yıkılan minarenin üzerinde durduğu camiye giremiyor.
Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki 35 hane, 220 nüfuslu Değirmenler köyü 29 Mart sabahı facianın eşiğinden döndü. Caminin yanındaki okulda oy kullanmaya giden vatandaşlar, minarenin yıkılırken çıkardığı sesle irkildi. Seçim gününden itibaren komşu köylerden duydukları ezan sesine göre namazlarını evlerinde kıldıklarını söyleyen köy halkından Sakıp Çakır, "Seçim sabahı çıkan fırtına asırlık camiye 10 yıl önce tahta ve sacdan yaptığımız minareyi devirdi. Minare, caminin üzerine değil de yola düşse oy kullanmaya gidenlerin ölümüne neden olabilirdi. Caminin üzerinde duran minarenin kaldırıp, yerine yenisinin yapılması ve caminin çatısının onarılması için müftülük ile hayırsever vatandaşların yardımlarını bekliyoruz" dedi.
Fırtınada minarenin bir ağaç gibi caminin üzerine devrildiğini ifade eden Burhanettin Kaya ise böyle bir olayda ölen ya da yaralananın olmamasını mucize olarak değerlendirdi. Kaya, "Korkudan camiye giremiyoruz. Çünkü koca minare caminin üzerinde duruyor. Bu nedenle komşu köylerden duyduğumuz ezan sesi ile ibadetimizi evlerde yapıyoruz. Cuma namazlarını kılmak için de yine komşu köylere gideceğiz. Fırtına minare ile birlikte imam evinin duvarını yıktı" diye konuştu.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)