Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () - MERSİN'de 'Arap Kızı' lakaplı milli sporcu Funda Diken, Malezya'da düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldu.
Türkiye'yi Kick Boks, Muay Thai ve Wushu'da başarıyla temsil eden ve bugüne kadar 2 dünya üçüncülüğü, dünya ikinciliği ile Avrupa Şampiyonluğu bulunan Funda Diken, Malezya'da düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda 51 kiloda rakipleriyle mücadele etti. Güney Kore, Ukrayna ve Fransız rakiplerini yenerek adını finale yazdıran milli sporcu, finalde Vietnamlı Ly Buı Yen ile karşılaştı. Çekişmeli geçen maçı 3-2 kaybeden Funda Diken, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu. Malezya'da bir kez daha dünya ikincisi olan Diken, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandığını belirten Diken, şöyle dedi:
"Başarmanın yarısı inanmaktır. Ben çok inandım ve kaybetmeyi hiç aklımdan geçirmedim. Zorlu rakipleri geride bırakarak finale çıktım. Şampiyonluk maçında çok iyi mücadele ettim. Maç ortada gitti. Şampiyon olmayı beklerken kazananın rakibim olduğunun açıklanmasıyla şok yaşadım. İtiraz ettik ama sonuç değişmedi. Hakem hatalarının arkasına sığınacak değilim. Ancak her branşta olduğu gibi bizde de haksızlıklar oluyor. Benimde yaşadığım bir şey bu hakem hataları, sporcu tutmalar. Ama bunların arkasına sığınmıyorum. Ringe çıkıp terimin son damlasına kadar mücadele ediyorum."

GD(AŞ/OA/İD) (FOTOĞRAFLI)