AVRUPA Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Viyana’dan yola çıkan yaklaşık 200 araçlık 'Milli İradeye Saygı Konvoyu', Kapıkule’ye ulaştı. Gümrük işlemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yapan araçlar, yine konvoy halinde İstanbul’a doğru yola çıktı.
Türkiye’ye sarsan 17 Aralık'taki 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonun ardından UETD Avusturya Şubesi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden organize ettiği 'Milli İradeye Saygı' konvoyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için Türkiye’ye geldi. Dün Avusturya’nın Viyana kentinden yola çıkan yaklaşık 200 araçlık konvoy bugün saat 16.30 sıralarında Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan konvoydakiler gümrük işlemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yaptı.
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik, Başbakan Erdoğan’a destek olmak amacıyla konvoy hazırlandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Yüzlerce araçla birlikte dün akşam saat 20.00 sıralarında kardeşlerimiz yola çıktılar. Bin 300 kilometre yol kat edip, bugün Türkiye'ye geldiler. Şimdi arkadaşlarımız İstanbul’a hareket ediyorlar. Bir gün İstanbul’da kaldıktan sonra Viyana’ya geri döneceğiz. Sadece buradaki olumsuz gelişmelere dur demek için. Başbakanımız Erdoğan’a sahip çıkmak adına geldiler, destek vermek amacıyla geldiler. Çünkü burada yaşanan olumsuzluklar Avrupa’da yaşayan Türkleri üzüyor. Bunun için destek amaçlı geldiler, bundan sonra da mevcut hükümetimizin yanında olacağız. Yaklaşık 200 araçlar yola çıktık, 2 otobüsümüz arkadan geliyorlar. İstanbul’da hükümet AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Emrullah İşler ile bir görüşmemiz olacak. Olumsuzların Avrupa’ya yansımasını aktaracağız."
Konvoydakilerden Ahmet Meriç ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak konvoya katıldığını belirterek, "Bu yapılanların hepsinin birer oyun olduğunu çok iyi biliyoruz. Her seçim öncesinde böyle oyunlara başvuruyorlar. Bizde safımızı belli etmek, başbakanımızın arkasında olduğunu göstermek için Viyana’dan geldik. Geldiğimize de değdi, çok mutluyuz" diye konuştu.
Daha sonra araçlarına Başbakan Erdoğan’ın fotoğraflarını yapıştırmış olan konvoydaki araçlar Kapıkule Sınır Kapısı’ndan İstanbul’a doğru yola çıktı.