NEVŞEHİR’de “İradene ve Ülkene Sahip Çık’ düşüncesi ile 54 sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticilerin katılımı ile oluşturulan Nevşehir Milli İrade Platformu başkan ve üyeleri, Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, hiçbir siyasi amaç hedeflemeden sadece ülkesi ve milletini düşünerek oluşturulan platformun bulunduğu bir şehrin belediye başkanı olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, sivil toplum örgütlerinin böyle bir oluşum içerisinde yer almasının demokrasinin değerleri ile etkin bir şekilde uyuştuğunu kaydetti.
Böyle oluşumların kabile veya aşiret kültürünü benimsemiş toplumlarda bir araya gelemeyeceğinin altını çizen Ünver, bu oluşumların ancak modern ve çağdaş demokratik toplumlarda varlığını sürdürebileceğine inandığını ifade etti.
Ülkesi ve milletinin varlığı söz konusu olduğunda herşeyden fedakarlık yapabilen dünyadaki ender toplumlardan biri olan Türk Milleti’nin,ülkesinin içinde bulunduğu böylesine sıkıntılı bir süreçte böyle bir oluşumun, siyasi tüm kaygıları bir kenara bırakıp ülkesinin bugünü ve geleceğini düşünmesi ve bu doğrultuda çaba harcamasının da oldukça anlamlı olduğunu belirterek, tüm platform üyelerine teşekkür etti. Ünver “Bizim kimse ile bir kavgamız yok. Kimsenin de kavgasının tarafı olacağız diye bir endişemizin olmadığının bilinmesini istiyoruz. Sizler kavga için burada değilsiniz. Belediye başkanlığım dönemimde sivil toplum örgütlerine büyük bir önem veriyorum. Yaşadığı kent ve varlığını sürdürdüğü ülkesi için düşüncelerin harmanlandığı, ele alındığı ve bunların etkin hale getirildiği yerler olarak değerlendirdiğimiz sivil toplum örgütlerinin daha da güçlenmesi en büyük beklentimiz. Sivil toplum örgütlerinin geliştiği illerde de her alanda büyük gelişmeler ortaya konabilir. Bu ülke adına eğer birilerinin bir hesabı var ise,Cenab-ı Allah’ın da bir hesabının olduğunun bilinmesi gerekir. Bu hesaptan ülke insanlarının da haberdar edilmesi adına böyle bir oluşum içerisinde yer aldığınıza inanıyorum. Ülkeniz ve milletinizin büyümesi adına, her alanda büyüyen ülkemiz adına ciddi bir refleks ile ortaya koyduğunuz dik duruştan dolayı platform üyesi tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.
Platform başkanı ve Eğitim Sen Nevşehir İl temsilcisi Mustafa Özdemir’de, Demokrasi mücadelesinin verilmeye başlandığı 140 yıldan beri ciddi imtihanlardan geçildiğini dile getirerek “Demokrasi mücadelesini vermesi beklenilen insanların kimi zaman vesayet sistemlerini tercih etmeleri, ülkemizdeki demokrasinin gelişmesi yönünde önemli sıkıntılar meydana getirmektedir. Geçmişte bunun çok acı örneklerini birlikte yaşadık. Ülkemizde özellikle son 10 yıllık süre içerisinde önemli gelişmeler yaşandı. Ama birileri kendi egemenliğini kendi gücü ile ortaya koyma çabası içerisinde biz sivil toplum örgütleri buna kayıtsız kalamazdık.54 sivil toplum kuruluşunun amacı hür iradeleri ile kullanacakları oyu belli bir siyasi partiye kanalize etmek değildir. Bu platformun hedefi vatandaşların verdiği oya sahip çıkmak ve onların hakkını ortaya koyabilmektir . Platform adına önümüzdeki süreçte bir dizi etkinlikle halk iradesinin daha da kökleşmesi adına çalışmalarımız olacaktır.” diye konuştu.
SK(OE)(FOTOĞRAFLI)