KAYSERİ Milli Eğitim eski Müdürü 54 yaşındaki Hayrettin Tokbay akciğer kanseri hastalığından yaşamını yitirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Tokbay’ın 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminin ardından evlatlık aldığı kızları 18 yaşındaki Burçin ve 15 yaşındaki Burcu’nun gözyaşları dinmedi.
Kayseri’de 1997- 2000 yılları arasında Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve 2005 yılında emekli olan Hayrettin Tokbay, akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Elmalı, törende yaptığı konuşmada, Hayrettin Tokbay’ın Milli Eğitim camiasına sınıf öğretmeni, müfettiş ve milli eğitim müdürü olarak uzun yıllar hizmet etiğini anlattı.
Tören sırasında, Tokbay’ın, 1999’da Gölcük depreminde ailelerini kaybettikleri için evlatlık aldığı Burçin ve Burcu’nun gözyaşları dinmedi. Burcu ve Burçin hem ağladı hem de Tokbay’ın eşi Münire Tokbay’ı teselli etmeye çalıştı.
Hayrettin Tokbay’ın cenazesi, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapılan törenin ardından Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.