Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katıldığı törenle "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele" adlı projenin protokolü imzalandı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı, bağımlılıkla mücadele amacıyla işbirliği yapıyor. Üsküdar Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman katıldı. "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele" adlı projesiyle okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması amaçlanıyor.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ETKİN EYLEM PLANI
Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, protokolün imzalanmasıyla uygulanmaya başlanacak söz konusu projenin sosyolojik yapı, mevcut eğitim sitemi göz önüne alınarak kurgulandığı ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırıldığını kaydetti. Bakan Avcı, bu kapsamda yaygın eğitim faaliyetlerinin yanı sıra okullarda rehberlik dersleri yoluyla sınıf öğretmenlerine konuyla ilgili içerik sağlanacağını belirterek, “Bu içeriklerin hedef gruplara yönelik bir eğitim planı uygulanacak. Proje kapsamındaki hedef gruplarımız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, velilerimiz,okul ve kurumlarda çalışanlarda yaygın eğitim kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerimiz olacak" dedi.
PİLOT İL İSTANBUL
Pilot uygulama ilk önce İstanbul'da yapılacağını söyleyen Avcı, "Alınan verilere göre bu çalışmalar ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Eğitim yoluyla farklı yaşlardaki kişilere bağımlılıklar ve hayatın getirdiği olumsuzluklarla ilgili önleyici ve koruyucu hizmet sunmayı hedefleyen bu protokolümüz ülkemize gençlerimize, çocuklarımıza hayırlı olamasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Bakan Nabi Avcı, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ile birlikte işbirliği protokolünü imzaladı.