Balıkesir'in Karesi İlçesi'nde, Milli Egemenlik Ormanı'nda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyürken, 3 hektar çamlık orman alanı kül oldu. Helikopterler, orman ve belediye arazözlerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı.

Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Güven Sitesi yakınlarında, saat 18.45 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, mahalle için büyük tehlike oluşturdu. Rüzgarın ters yönden esmesi ve 1 orman arazözünün müdahalesi ile alevler, halk arasında, "Çırpılı Dede" olarak bilinen Dede Bayırı mevkiine doğru ilerledi. Yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tamirhanesinde konuşlanan 3 yangın söndürme helikopteri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 arazöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 3 arazözü müdahale ederken, Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın 1 tankeri de su takviyesi yaptı.

Ekiplerin yoğun çalışması sonrası yangın saat 20.30 sıralarında kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Soğutma çalışmaları esnasında 1 itfaiyeci dumandan etkilendi ve Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Celal Karabulut, geçtiğimiz yıllarda da aynı bölgede yangın çıktığına tanık olduklarını belirterek, vatandaşların piknik yapmak için geldikleri yolun kontrol altına alınmasını istedi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı ise yaklaşık 3 hektar civarında çamlık alanın yandığını, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

BUGÜN BALIKESİR'DE 25 HEKTAR ORMAN YANDI

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, bu gün Balıkesir'de Milli Egemenlik Ormanı dışında, Altıeylül'e bağlı Kiraz Mahallesi yakınlarında, Susurluk ve Gönen'de de yangınların meydana geldiğini belirterek, "Asıl büyük yangın, Kiraz Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Buraya 4 helikopter, 1 amfibi uçak, 20 arazöz ve 2 dozer ile müdahaleye rağmen 20 hektar orman alanı yandı. Gönen'deki yangına da 3 helikopter, 1 uçak 10 arazöz ile müdahale edildi. toplamda 25 hektar alan kül oldu. Sevindirici nokta ise tüm yangınların kontrol altına alınması oldu. Şu anda soğutma çalışmaları sürdürülüyor" dedi.