UŞAK AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, uçaklardaki doluluk oranının yetersizliğine dikkati çekti. Vekil Güneş, Uşaklılar'ı havalimanına sahip çıkmaya ve havayolunu kullanmaya çağırdı.
AK Partili Vekil İsmail Güneş, Devlet Hava Meydanları Uşak Havalimanı Müdürü Uğur Yalvaç'ı, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ile birlikte ziyaret etti. Güneş, Yalvaç'tan uçuşlardaki yolcu sayısı ve uçakların doluluk oranları hakkında bilgi aldı. Uşak Havalimanı'nın uçuş trafiğine 2006 yılında açıldığını ve yolcu sıkıntısından dolayı sürekli açılıp kapandığını vurgulayan Vekil Güneş, doluluk oranındaki düşüşe dikkati çekti. Güneş, "Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimi ile Uşak Havalimanı geçen 10 Ocak'ta yeniden faaliyete geçirildi. Haftada üç gün İstanbul-Uşak karşılıklı seferlerine başlayan Uşak Havalimanı'nda gelen talep doğrultusunda sefer sayısı haftada 6'ya çıkarıldı. 68 kişilik uçaklarıyla Uşak Havalimanı'na ulaşım sağlayan Bora Jet firması bundan sonra 110 kişilik daha modern uçakla sefer yapacağını duyurdu" dedi.
Doluluk oranının yüzde 50 seviyelerine gerilediğini belirten Vekil Güneş, "35 yolcu çok az, Uşak halkına, sivil toplum örgütlerine, ticaret odası, organize sanayi bölgelerine rica ediyoruz. 'Bizlere uçak getirin, ilimizden İstanbul'a uçak kalksın' dediniz, biz de uçakları getirerek uçurduk. Ancak uçaklara binen yolcu, doluluk oranı ve destek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Uçuşu olan firma yolcu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşandığında uçuşları iptal edebilir. Bunu asla istemiyoruz. Uşak Havalimanı eski günlerine geri dönsün istemiyoruz. Uşaklı vatandaşlarımızın havalimanını kullanmalarını ve uçaklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz. Seferler kaldırıldığında hepimiz çok üzüleceğiz. Havalimanı kapatıldığında herkes siyasileri suçluyor ama uçağımıza sahip çıkmada hem Uşak halkı hemde sivil toplum kuruluşları olarak zayıf kalıyoruz" dedi.

YK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)