MUĞLA'nın Milas İlçesi Boğayokuşu Mevkii'nde, yokuştan inerken balataları yanan TIR, önce kavşaktaki kırmızı ışıkta bekleyen 3 araca, ardından bir işyerine çarpıp alev aldı. TIR şoförünün öldüğü kaza çevrede ev ve işyeri bulunan vatandaşları tedirgin etti. Güvenliklerin olmadığını ve önlem alınması gerektiğini söyleyen grup, karayolunu 20 dakika ulaşıma kapadı. Kavşakta önlem alınmasını söyleyen grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Milas- Bodrum Karayolu'nun Üçyol Kavşağı'nda, dün saat 22.15'de meydana gelen kazada, Yatağan'dan aldığı kireç yükünü Bodrum'a götüren 45 yaşındaki Mustafa Açıkgöz'ün yönetimindeki 20 PT 034 plakalı TIR'ın yokuştan inerken balataları tutuştu. Bu nedenle freni tutmayan TIR, kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Ercan Çetin'in yönetimindeki 48 U 6047 plakalı kamyonet ile Münir Serter Kartaban'ın yönetimindeki 48 VA 495 ve Mehmet Mertsoy'un kullandığı 06 TFB 21 plakalı 2 otomobile çarptı. Ardından kaldırıma çıkan TIR, yol kenarındaki güneş enerjisi sistemleri satan bir işyerinin duvarına çarpıp alev aldı. Kazada TIR şoförü Açıkgöz ile otomobil sürücülerinden Mertsoy yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan TIR şoförü Açıkgöz, öldü.
ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ
Kazanın ardından tedirginleşen çevrede ev ve işyeri bulunan bir grup vatandaş, eylem kararı aldı. Kazanın yaşandığı kavşakta birçok kez ölümlü kazanın yaşandığını belirten vatandaşlar, Üçyol Kavşağı'nı ulaşıma kapadı. Polis kavşakta kaza yaşanmaması için yolda önlem aldı. Topluluk, biran önce kavşakta önlem alınması için yetkililere seslendi. Eylemci grup adına konuşan 34 yaşındaki Yusuf Erol, "Bu kavşak ölüm kavşağı. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İki günde bir kaza meydana geliyor. Dün akşam da benzer bir kaza yaşandı. Yolcu otobüsüne çarpmamak için mücadele veren TIR şoförü vefat etti. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Buraya alt geçit istiyoruz" dedi.
"SIKINTILI, GERGİN VE TEDİRGİNİZ"
Bodrum'un Torba Kavşağı'nda önceki yıllarda Barış Akarsu'nun yaşamını yitirmesinin ardından gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkati çeken Erol, "Buradaki insanların canı can değil mi? Buradan geçen kamyonun, ambulansın haddi hesabı yok. Kavşakta bir TIR döndüğü zaman yol kapanıyor. TIR'lar, kamyonlar, otobüsler kavşağa girdiği zaman trafik alt üst oluyor. Sıkıntılı, gergin ve tedirginiz. Bu bölgede oturanların akılları dışarı çıkan yakınlarında kalıyor. Burası ölüm kavşağı oldu. Sorun sadece burada değil, şehir mezarlığında da benzer sorunlar var. Valimizden, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz. Şu anda turizm sezonu açıldı. Trafik yoğun. Sistem olmazsa insanlar ölür. Burada bir sistem yok" dedi. Yaklaşık 20 dakika süren eylem sırasında Milas - Bodrum karayolunda uzun araç konvoyları oluştu. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı, ulaşım bir süre sonra normale döndü.

FOTOĞRAFLI