Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS,(Muğla),() - MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserler ile Milas Belediyesi tarafından açılan resim ve heykel atölyelerinde yapılan çalışmaların yer aldığı sergi, törenle açıldı.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerle, belediyenin kurslarında yapılan çalışmaların yer aldığı, Hacı Ali Ağa Konağı'ndaki serginin açılışına Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas doğumlu karikatürist Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Karikatürist Kamil Masaracı ve sanatseverler katıldı. Başkan Tokat, "Kültür çalışmalarımız birleşerek bugün karşınıza çıktı. Üç ayrı etkinliği bir açılışta toplamak bizim içinde çok şey ifade ediyor. Aynı anda hem resim, hem heykel, hem de karikatür sanatının Milas'ta geldiği düzeyi birlikte görebilmek ve yaşayabilmek adına bu serginin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Başta sanatçılarımız olmak üzere, serginin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Turhan Selçuk'u özlem ve saygıyla andığını belirten Başkan Tokat, "Turhan Selçuk'un değerli eşi şu anda aramızda. Onlara hemşerimiz olmaları itibariyle ve bu etkinliğin ortaya çıkmasında gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Kamil Masaracı'ya da karikatür dünyasında böyle bir olanağı ve ufku atçıları için teşekkür ediyorum. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi inşallah önümüzdeki yıllarda aynı dolulukla yoluna devam edecek" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Tokat, Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Koordinatörü Kamil Masaracı başta resim ve heykel atölyelerinde emeği geçen Kemal Arıkan, Aksana Bozkurt, Aliye Arslangiray, Ahmet Bozkurt, Bahattin Şener, Ahmet Yelliler, Halil İbrahim Çetin, Ömer Ağca, Raşit Çulha'ya plaket verdi. Kaymakamı Fuat Gürel de Ruhan Selçuk'a plaket sundu. Serginin 13 Eylül tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI
--- KUTU ---
41 ÜLKEDEN 303 KARİKATÜRİST KATILMIŞTI
Milas doğumlu Karikatürist Turhan Selçuk'un adını taşıyan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'na 41 ülkeden 303 karikatürist 994 eserle katılmıştı. Yarışma için oluşturulan seçici kurulun yaptığı değerlendirmede İstanbul'dan Oğuz Demir yarışmanın birincisi, Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky ise üçüncüsü olmuştu. İkinci olarak belirlenen Pavel Konstantin ödülü ise, başka bir yarışmada ödül aldığı anlaşıldığı için, yarışma şartnamesine uygun görülmediğinden iptal edilmişti. Yarışmanın kuralları gereği yeni bir sıralama yapılmamıştı.
8 ÖZEL VE 2 TEŞVİK ÖDÜLÜ VERİLDİ
Yarışmada Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Recep Özcan, Milas Sanayi ve Ticaret Odası Özel Ödülü Oğuz Gürel, Obur Mizah Dergisi Özel Ödülü Polanya'dan Krzysztof Grzondziel, Pozitif Grup Sigorta Özel Ödülü Saraybosna'dan Bozo Stefanovic, Nezih Danyal Karikatür Vakfı Özel Ödülü Hatay Dumlupınar, Milas Sanatçılar Derneği Özel Ödülü Sırbistan'dan Toso Borkoviç, Muğla Bisikletçiler Derneği Özel Ödülü İtalya'dan Andrea Pecchıa, Tüm Kırtasiyeciler Derneği Özel Ödülü Kürşat Zaman'a verilmişti. Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatürlü Ev Teşvik Ödülü Emre Özsoy'un, Seriks Kalam Teşvik Özel Ödülü Serpil Pektaş'ın olmuştu.