MİNİK Kalplerle Elele Derneği'nin (MİKADER) Hacı Sabancı'nın desteği ile Edirne'de yaptığı çocuk evinin açılışı yapıldı. MİKADER Başkanı Nesrin Ercan, "Burada çocukların bir ev ortamında aile sıcaklığı içerisinde geleceğe, daha sağlam hazırlanacaklarını ümit ediyoruz. Bu nedenle de sevgili Hacı Sabancı’ya ve tüm bağışçılara teşekkür ediyoruz” dedi.
Minik Kalplerle Elele Derneği'nin işadamı Hacı Sabancı'nın maddi desteği ile Edirne'de düzenlediği çocuk evinin açılışı bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş, MİKADER Başkanı Nesrin Ercan, dernek üyeleri Arzu Çebi, Arzu Sabancı ve oğlu yardımsever işadamı Hacı Sabancı katıldı. Edirne Fatih Mahallesi'nde TOKİ konutlarında 6 kimsesiz çocuğun bakımının yapılacağı yaklaşık 35 bin lira harcanarak düzenlenen konutu gezen MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ve yanındakiler yürütülen çalışmalar konusunda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş’tan bilgi aldı.  Çocuk evinin dekorasyonunu bizzat yapan Arzu Sabancı, çocukların daha iyi şartlarda eğitim almaları ve yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ise “Edirne çocuk evi, 29 Mayıs tarihinde Beşiktaş’ta Ajda Pekkan’ın katıldığı baloda sevgili Hacı Sabancı’nın bağışıyla gerçekleşti. MİKADER bugüne kadar 21 çocuk evine imza attı. İnşaatı devam eden sevgi evlerimiz de var. Burada çocukların bir ev ortamında bir aile sıcaklığı içerisinde geleceğe, daha sağlam hazırlanacaklarını ümit ediyoruz. Bu nedenle de sevgili Hacı Sabancı’ya ve tüm bağışçılara teşekkür ediyoruz” dedi.
“ALACAKLARINI İYİ EĞİTİMLE TEŞEKKÜR EDECEKLER”
Evde kalan lise çağındaki 6 çocukla sohbet eden Hacı Sabancı da çocukların iyi bir eğitim almaları için destek olduklarını kaydederek, “Burada kalan çocuklarımızın bize en büyük teşekkürü çok iyi eğitim almaları olur. Onların en iyi şekilde eğitim almalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş, çocuk evin düzenlenmesine katkı sağlayan Hacı Sabancı ve MİKADER Başkanı Nesrin Ercan'a teşekkür plaketi sundu. Bir süre çocuklarla birlikte vakit geçiren heyet ziyaretin ardından Edirne’den ayrıldı.
İstanbul'dan karayolu ile Edirne'ye gelen MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindekiler açılış töreninden öncede Edirne Valisi Hasan Duruer'e makamında nezaket ziyaretinde bulundu. 
Evde 2 bakıcı anne ile birlikte kalan 6 çocuk ise verilen imkanlarla yurt ortamından ayrıldıklarını ve derslerine daha iyi çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

EÖ(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)