MARDİN'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin genelindeki eğitim başarısının artması için 2013-2014 eğitim öğretim yılında, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girerek, Mardin 1'ncisi olacak Midyatlı öğrencilere otomobil hediye edeceğini söyledi.
Otomobil ödülündeki amaçlarının ilçedeki eğitim ve öğretim çıtasını yukarılara çıkarmak olduğunu ifade eden Kaymakam Bingöl, "Başarısızlık benim tahammül edemedim bir şey. Hele ki bu eğitimle alakalı olunca. Eğitimdeki başarının arttırılması için hangi yol bizi başarıya götürecekse, biz o yolu deneyeceğiz. Bir memurun tayini Mardin’e çıktığında, 'Ben çocuklarımın eğitimi için tayinimi Midyat’a almalıyım’ demediği sürece biz kendimizi başarılı göremeyiz. Başarılı olmak için ve başarılı öğrencileri teşvik etmek için arabaysa araba verilecek, ödül verilecekse ödül verilecek, teşvik verilecekse teşvik verilecek, ceza verilecekse ceza verilecek. Şu an aklımızdan bu düşünce geçiyor. Böyle bir projemiz var. İnşallah hayata da geçireceğiz" dedi.
SPONSOR BULAMAZSA KENDİ OTOMOBİLİNİ VERECEK
Öğrencinin teşvik edilmesi durumunda, yeni başarılara kapı açılacağını kaydeden Kaymakam Bingöl, SBS ve LYS’de dereceye giren adaylara sıfır kilometre ve kaskolu otomobil hediye edeceklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Başarılı çocuklarımız her türlü takdire layıktır. SBS ve LYS’de bizim ilçemizden Mardin birincisi çıkmasını istiyoruz. Ortaokul ve liselerimizin birinde, halen eğitim öğretime devam eden öğrenciler, bu yarışmada değerlendirmeye alınacak. Otomobil, hayırseverlerin ya da sponsorların katkılarıyla satın alınacak. Sponsor bulunmadığı takdirde de alternatif kaynakları düşünüyorum. Alternatif kaynakları da değerlendiremezsek, ben kendi otomobilimi Mardin 1'incisi olacak öğrencilere vermeye hazırım. Ben bu sözü veriyorum. Kendi otomobilimi satıp iki tane otomobil alacağım ve her öğrenciye birer otomobil hediye edeceğim. Bu otomobiller sıfır kilometre, anahtar teslimi olacak. Bu otomobiller öğrencilere mezun oldukları okullarda törenle verilecek. Öğrencilerimizin bu sınavlarda başarılı olacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yeter ki; çalışsınlar, başarılı olsunlar. Çalışmadan başarı gelmez. Hocalarını dinlesinler. Disiplinlerinden taviz vermesinler. Kendilerine şimdiden başarılarının devamını diliyor, gözlerinden öpüyorum."
Midyat’ta 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) bin 118 ortaöğretim öğrencisi, Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) ise 2 bin 545 ortaokul öğrencisi girecek.