İZMİR, () - İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ve güven ortamı oldukça işbirliklerinin sonuç vereceğini belirterek, "Dünya döndükçe Türk - Yunan bayrağı karşı karşıya değil yan yana olsun" dedi.
Türk ve Yunan firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen '2'nci Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı' Yunanistan'ın Midilli Adası'nda başlarken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala, Meclis üyeleri ve İş Kadınları Konsey üyelerinden oluşan 21 kişilik heyet, fuara ve iş forumuna katılmak üzere Yunanistan'ın Midilli adasına gitti.
Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, Milletvekili ve Geçmiş Dönem Ege Bakanı Nikos Sfunakis, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Midilli Belediye Başkanı Dimitris Vunatsos, Midilli Milletvekili Pavlos Voyagis, Atina Meslek Odası Başkanı Yorgos Benetos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Trasos Kalogridis'in katıldığı açılış töreninde konuşma yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "25 yıldır Türk ve Yunan dostluğu için çabaladım. Ege denizinde savaş uçakları değil martılar uçsun sloganıyla kampanya yaptık. Artık Ege bizi ayıran değil birleştiren deniz olmalı. Ne mutlu ki iki bayrak bu sahnede yan yana duruyor. Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ve güven ortamı oldukça işbirliklerimiz sonuç verecektir. Dünya döndükçe Türk - Yunan bayrağı karşı karşıya değil yan yana olsun" dedi.
Sadece dostluğu değil ticaretin de geliştirilmesini istediklerini belirten Demirtaş, "Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı'nın bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Oda olarak katılıyoruz ve destek veriyoruz. Bu yıl, Aliağa, Bergama, Manisa, Edremit, Menemen, Foça ve hatta İstanbul'dan katılım var. Çok başarılı bir fuar. Burada yeni işbirliklerinin temellerinin atılacağına inanıyoruz" diye konuştu. İzmir - Midilli arası yolcu gemisi seferlerinin de çok yakında başlayacağına da dikkat çeken Demirtaş, seferlerin başlamasının ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı'nı geçen sene 22 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, "Bu iyi bir başlangıç ve önemli bir başarıdır. Ülkemizin ileriye gidebilmesi için tek yol dışa dönük çalışmak ve işbirliklerini arttırmaktır. Bunu söylemek kolay ama uygulaması zor görünebilir. Çünkü tarihten kalma bazı dondurulmuş bakış açılarının aşılması gerekiyor. Ancak unutmamamız gerekir ki tarihin en büyük tüccarları bu topraklarda doğmuştur. Yani gerekli olan malzeme ve geçmişimiz var. Başarmak için sabırlı olmamız gerekiyor. Bu fuar, hem ekonomik açıdan hem de iki ülke halkının ilişkilerini geliştirme açısından çok önemli bir yere sahip" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI