Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta bulunan Midilli At Çiftliği'nde çifte tay sevinci yaşanıyor. Ölümden dönen 3'ü dişi, 6 cins atın bulunduğu çiftlikte doğan taylara verilmesi için önerilen isimler arasında en çok 'Cumhur' yer alıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Eylül ayında İstanbul'da satın alarak kente getirilen ve Arslanbey Mesire Alanı içerisindeki 3 dönümlük alana kurulan çiftliğe konulan 6 Midilli atı, vatandaşlar tarafından ücretsiz ziyaret ediliyor. İstanbul’dan getirildiği ilk günlerde yanlış beslenildiği için ölüm tehlikesi geçiren Süvari, Toyota, Sarıoğlan, Küheylan, Yağız ve Fırtına isimlerindeki 6 at, Ziraat Mühendisi Zooteknist Mehmet Pişkin başkanlığındaki ekip tarafından özenle bakılıp besleniyor. Sağlıklarına kavuşan atlardan Yağız 31 Temmuz’da, Fırtına ise 9 Temmuz’da erkek tay dünyaya getirdi. Görevliler tarafından bakımları yapılarak özenle beslenen taylar, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Çiftlik görevlileri, vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, dünyaya gelen 2 erkek taya isim vermeyi amaçlıyor.
Çiftlikte görevli Ziraat Mühendisi Zooteknist Mehmet Pişkin, ziyaretçilerin atlara yoğun ilgili gösterdiğini söyledi. Pişkin, çiftliğin gün geçtikçe daha güzel ve canlı hale geldiğini belirterek, "Geçen yıl Eylül ayında İstanbul’dan satılan alınan 6 at, çiftliğe getirildi. Şuanda 3 erkek, 3 dişi olmak üzere 6 Midilli atı mevcuttur. 3 erkeğimizin 2 dişisi, doğum yapmıştı. Bunlardan biri 31 Temmuz’da, diğeri de 9 Ağustos olmak üzere 2 yeni yavrumuz mevcuttur. Diğer dişi atımız da 2-3 ay gibi kısa bir süre sonra doğum yapmasını bekliyoruz. Burası gün geçtikçe daha güzel ve canlı hale geliyor. Atlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.
EN ÇOK ÖNERİLEN İSİM 'CUMHUR'
Mehmet Pişkin, dünyaya gelen Midilli taylarına isim koymak için gelen önerileri değerlendirdiklerini ifade ederek, "Taylarımızın isimlerini henüz belirlemedik ama fikir alıyoruz. Mesela 31 Temmuz’da doğan Yağız’ın yavrusu sarı tayımıza değişik isimler geldi. Mesela Kahraman, Güneş veya burası Arslanbey Mesire Alanı olduğu için Arslanbey ve Sarıaslan isimleri önerildi. Diğer tayımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir gün önce dünyaya geldiği için genelde ve en çok Cumhur ismi önerilmektedir. İsim belirleme safhasındayız ama önerilere açığız" diye konuştu.
Zooteknist Mehmet Pişkin, atlardan gebe olan 'Fırtına'nın da 2-3 ay sonra doğum yapacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI