İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan MHP’li bir grup, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür’ün, İstanbul il öğrenci temsilcisi seçimlerini kazanan Mustafa Gider’i, bozkurt ve Türk Bayrağı ile çekilmiş fotoğrafını gerekçe göstererek okuldan atmakla tehdit ettiği iddiasıyla eylem yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), üyesi bir grup saat 15.00 sıralarında Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Grup sık sık, "Alpaslan Türkeş’in askerleriyiz", "Dik dur eğilme ülkücüler seninle", "Ülkücü hareket engellenemez” şeklinde slogan atarak ‘Tekbir’ getirdi. Yaklaşık 300 kişilik grup, İstanbul Erkek Lisesi önünde geldi.

Basın açıklamasını yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım,"Yaklaşık 2003 yılından bu yana ilk ve orta öğretim öğrencilerine demokrasiyi önemsetmek amacıyla genel seçimlere benzeyen bir seçim süreci gerçekleştirilmekte ve bu sürecin sonucunda 81 ilin öğrenci temsilcileri Türk Büyük Millet Meclisi'nde buluşmaktadır. Bu seçimleri yönlendirmek adına öğretmenler başta olmak üzere hiç bir siyasi oluşumun müdahalesi söz konusu olmamaktadır" dedi.
23 Ocak tarihinde 6 adayın yarıştığı İstanbul İl Öğrenci Seçimleri yapıldığını ve bu seçimleri 22 oy alan Mustafa Gider kazandığını söyleyen Ahmet Yıldırım, "Ancak seçimden iki gün sonra seçimi kazanan arkadaşımız ilgili Milli Eğitim Müdürü tarafından yanına çağrılarak arkadaşımızın bir Bozkurt ve bir Türk Bayrağı altında çekilmiş olduğu fotoğrafı göstererek 'Bu fotoğraf suçtur, ya istifa edersin ya görevi vekaleten başkasına devredersin ya da okuldan atarız seni' denilmek suretiyle tehditle istifa ettirilmeye çalışılarak hem arkadaşımızın hem de oy verenlerin hakkı yok sayılmıştır. Sormak isteriz ki en kutsal meslek olan eğitimci sıfatına mensup bir insan bu demokrasi düşmanlığını nasıl izah edecektir " dedi.
Ahmet Yiğit Yıldırım, "Evet sayın müdür anılan sembollerimizi siyasi bir simge olarak görüp, bu davranışı iddia ediyorsa geçen yıl da il temsilcisi seçilen öğrencinin Ak Parti'nin rozetiyle seçime katılmasına neden ses çıkarmamıştır. Kaldı ki sayın müdürün Twitter hesabından attığı mesajlar da dikkatimizden kaçmamıştır. O bakımdan hatırlatmak isteriz ki kendileri Ak Parti'nin yönetim kurulu üyesi değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memurlarıdırlar" dedi. Grup, sessiz bir şekilde dağılırken, çevik kuvvet ekipleri aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkatleri çekti.