CHP'Lİ İNCE, MHP'Lİ VURAL'A 'HOŞGELDİN' DEDİ
Yalova’da partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partililerle bir araya gelerek belediye başkan adayları ve meclis adaylarını tanıttı. Vural’a CHP’li mevkidaşı Muharrem İnce de ‘hoş geldin’ dedi.
MHP’Lİ İL BAŞKANI CHP’Lİ İNCE’DEN DESTEK İSTEDİ
Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda ilk konuşmayı MHP İl Başkanı Hasan Topçular yaptı. Topçular’ın kürsüde yaptığı konuşması esnasında salona giren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile tokalaştı. Kısa bir açıklamada bulunan İnce, "Sadece mevkidaşıma hoş geldin demek için geldim. Konuşmanızı böldüm, özür dilerim" dedi. Başkan Topçular da İnce’ye kürsüden seslenerek, "İnşallah bize destek olursunuz seçimde sayın milletvekilim" diye konuştu.
MANEVİ DEĞERLER BİRİLERİNİN KULLANACAĞI MALZEME DEĞİL
Yapılan konuşmanın ardından Oktay Vural, partiye hizmeti olanlara teşekkür plaketi takdim etti. Vural, belediye başkan adayları ve meclis adaylarıyla sahnede bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Partililere seslenen Vural, Ak Partililer tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için söylenen söylemlere değindi. Vural, "Milletimizi sınıflarını ayırarak, okullarını ayırarak, sınıflarını ayırarak, bölgelerini ayırarak çözüm olmaz. Bizim ortak değerlerimiz olmazsa nasıl beraber yaşayacağız? Bizi dışarıdan yıkamazlar ama içeriden yıkmaya çalışıyorlar. İnsan olarak manevi değerlerimiz var. İnsanın yaradılış hikmeti vardır. Öyle günlere geldik ki; maalesef hepimizin mukaddes bildiğimiz değerler birilerinin siyaset aracı olmaya başladı. Utanç verici tablolar. Bakanlardan biri kalkıyor diyor ki; ‘Efendim İstanbul, Rize, Siirt mukaddes şehirdir.’ Niye? Birinde milletvekili oldu, birinde doğdu birinde de nüfusu var diyor. Biri de kalkıyor ‘Ona dokunmak ibadettir’ diyor. Biri kalkıp diyor ki, ‘Onun üslubu Allah’ın bir lütfüdür’ diye söylüyor. Tövbe estağfurullah. Bir de il başkanı kalkıp çıktı utanmadan sıkılmadan, ‘Bizim için ikinci peygamberdir’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi yahu. Elinizi çekeceksiniz üzerimizden. Biri de kalkmış seçim provokasyonu yapıyor. ‘Ver oyunu Tayyib’e yan gel yat sevap kazan’ diyor. Sapkınlığın geldiği boyutlara bakar mısınız. Manevi değerler birilerinin kullanacağı malzeme değil. Biz onun için canımızı veriyoruz, onun için cihat yapıyoruz be. Biri de kalkıp ‘Efendim dünya lideri. Allah’ın tüm vasıflarını üzerine toplamış’ diyor. Bu kadar olmaz yahu. Dinimizin değerlerini bu kadar siyaset için kullanan bir zihniyet” dedi.
"Beraber Yürüttük Biz Bu Yolsuzluğu, Beraber Yağan Dolarları, Sonra Bana Her Şey Ayakkabı Kutusunu Hatırlatıyor Diye Türkü Söylemeye Başlamış" diyen Vural, Başbakan’ı sevdiği şarkıyla eleştirip, şöyle konuştu: "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, bana her şey seni hatırlatıyor diye hep öyle şarkılar söylüyordunuz, ama şimdi baktık ki ne diyorlarmış meğer; ‘Beraber yürüttük biz bu yolsuzluğu, beraber yağan Dolarları, sonra bana her şey ayakkabı kutusunu hatırlatıyor diye türkü söylemeye başlamış diğer arkadaşlar. Bakanlar önce istifa ediyorlar. Komplo diyorsun, ama senin bakanların da demek ki uluslar arası çetenin mensubu demek ki değil mi? Bu nasıl bir çete ki bakanları da ayarlamış. Sonra gidiyor Erdoğan Bayraktar’a geliyor. Bayraktara diyorlar ki; 'bir istifa mektubu bir de bizi temize çıkaracak bir şey' diyorlar. Diyor ki ‘Yahu ne istifası. Beraber yürüttük biz başbakanla. İstifa edecekse Başbakan da istifa etsin.' Bunu ben demiyorum Bayraktar diyor. Sen de istifa et diyor."
BUNLAR FİLO SAHİBİ OLDU
Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili de eleştiride bulunan Oktay Vural, “Sayın Başbakan’ın oğlu Usame Kutup’la Yasin El Kadı ile ne işi varmış bunun ya. Bu Mahdumla ne kadar çabuk gemi sahibi oldular ya, pardon gemicik sahibi. Bir gün bir genç kardeşim Başbakan’a ‘İşsizim’ diyor. ‘Yok öyle yağma’ diyor. ‘Taşı sıkıp suyu çıkartacaksın’ diyor. İyi güzel de, ona söylüyor da senin Bilal hangi taşı sıkıp da suyunu çıkarıyor da gemiyi yürüttürüyor. Bunun hesabını ver bakalım. Tayyip küçük kayıkçının oğluydu. Şimdi maşallah çocukları filo sahibi oldu. Bunlar buraya nasıl geldi anlat da Yalova’daki kardeşlerim de bu hikmeti bilsin de onlar da bir gemi sahibi olsunlar" dedi.

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, ()