KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde bulunan ve işletme hakkı halen Devlet Demiryolları'na ait Derince Limanı'nın özelleştirmesine karşı çıkan sendikacı ve işçilere MHP'den destek geldi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP olarak liberal ekonomiden ve özelleştirmeden uzak duran bir parti olmadıklarını fakat vatan toprağının satılıp peşkeş çekilmek istenmesinin de karşısında olduklarını söyledi.
Derince İlçesi'nde kurulu bulunan TCDD Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilmesi için ihaleye çıkarılmasını protesto eden sendika yöneticileri ve işçilere bugün MHP'liler de destek verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, ilçe başkanları ve partililer Derince Limanı'na giderek basın açıklaması yaptı.
"VATAN TOPRAĞININ SATILIP PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE KARŞIYIZ"
Derince Limanı'nın hükümet yanlılarına peşkeş çekilmek istendiğini ve buna seyirci kalmayacaklarını söyleyen Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuşmasına söyle devam etti:
"MHP olarak liberal ekonomiden ve özelleştirmeden uzak duran bir parti değiliz. Vatan toprağının satılıp peşkeş çekilmek istenmesinin karşısındayız. Derince Limanı'nı kendileriyle organik bağı olan yakınlarına peşkeş çekmek istiyorlar. Deniz doldurularak Körfez daraltılarak birileri daha da zengin olacak. Burada bir özelleştirme değil, peşkeş çekme operasyonu vardır. Limanı rehabilite etmek bu limana gelecek gemi sayısını arttırmak demek oluyor. Ama burada rehabilite yok limana dolgu yapılarak daha çok zengin olmak var. Aynı üçüncü boğaz köprüsünde olduğu gibi yapıyorlar. Bu kentin Soma'dan farkı yok. Soma'da insanlar kömürden ölüyorlar. Kocaeli'nde de insanlar oksijensizlikten, kirli hava solumaktan ölüyorlar." 
'TÜRKİYE'DE YÜRÜTÜLEN YOLSUZLUK ÇARKI KIRILMALI'
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili olan Münir Kutluata Türkiye'de yürütülen yolsuzluk çarkının kırılması ve engellenmesi konusunda Derince Limanı'nda yapılan protestonun önemli olduğunu belirterek konuşmasına söyle sürdürdü:
"Türkiye’de AKP iktidarı gittikten sonra özelleştirme konusu yani devletin kasasına girenle çıkan gündeme alınacak. Hisselerin tamamı satın alanın üzerinde midir ? Yoksa hisse tarzında yağma edilen uygulamalar var mıdır ? Elden geçirilecek. Başbakan 2014 yılı bütçesi görüşülürken 'Aralık ayında 50 milyar 153 milyon dolarlık özelleştirme yaparak Türkiye’yi ağırlıklarından kurtardık' diyor. Özelleştirme ile Türkiye’nin ağırlıklarından kurtulması örneği tüm özelleştirmelerde gösterdi. Derince Limanı da birilerine verilecektir, kapasitesi arttırılmayacaktır" diye konuştu.
'DERİNCE LİMANI'NDA DENİZ SATILIYOR'
Derince Limanı'nın satılmadığını adeta peşkeş çekilerek denizin satıldığını söyleyen Liman- İş Şube Başkanı Yener Bülent Aykurt, "Derince Limanı satılmıyor, peşkeş çekiliyor. 460 bin metrekarelik dolgu alanıyla satılmak isteniyor. Yani burada deniz satılıyor. Bizim elimizde bilim adamlarının raporları var. Bu işin imar planını hazırlayanlar bugün aramızda değiller. Bir kısmı cezaevine atıldı, bir kısmı görevlerinden uzaklaştırıldı. Eski Bakan Nihat Ergün tehdit mi ediliyor? 2009 yılında karşı çıktığınız dolgu alanlarında şimdi neden ses çıkartmıyorsunuz? Lütfen aylardır bağırıyoruz, buna bir cevap bekliyoruz."

EA(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)