Cem ULUCAN/ AYDIN, () - AYDIN’a gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Twitter yasağının kaldırılması için dava açtığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte üç kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve ilçe belediye başkanlarına destek vermek amacıyla Aydın’a geldi. Partililerle buluşan ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Vural’a, Ali Uzunırmak, Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner ve İl Başkanı Fevzi Köse eşlik etti. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirme yaparak özerklik tartışmalarına tepki gösteren Oktay Vural, terör örgütünün bağımsızlık ve federasyondan asla vazgeçmediğini söyledi. Vural, “Marksist ve Leninist terör örgütü PKK, devletin özel yetkilileriyle yaptığı toplantıda bağımsızlıktan vazgeçmediğini söyledi. Terörist başı Öcalan’ın bütün talepleri Erdoğan ve hükümet tarafından yerine getirilerek teker teker uygulanıyor. Bütün bu ses kayıtları iktidar ile terör örgütü arasındaki kirli ilişkileri ortaya koydu” diye konuştu.
TWITTER YASAĞINI YARGIYA TAŞIDI
Twitter yasağını eleştiren Vural, iktidarın yasaklarla vatandaşın özgürlüklerine darbe vurduğunu iddia etti. Vural, sözlerine şöyle devam etti:
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde Twitter vardır, Facebook vardır, Google vardır, internet vardır. Başbakan Erdoğan, sanal ağlarla mücadele ediyor. Bu tablo Başbakan’ın tükenmiş olduğunu ortaya koyarak yeni tabloların çok daha vahim olduğunu gösteriyor. Bu gidişat konusunda siyaseten 30 Mart’ta vatandaşlarımızın devletine, milletine, kardeşliğine, hakkına, hukukuna, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmasını istiyoruz. Sayın Başbakan, artık teknolojiye karşı duvar örülemeyeceğini gördü. Bugün Sayın Başbakan, ’Twitter’ın, mivitırın kökünü kazıyacağız’ derken, vatandaşın Twitter’i kullanmasının önünü kesemedi. Şimdi Sayın Başbakan’ın elinde sadece mivitır kaldı. Sayın Başbakan, bu mivitırı nasıl kapatacak, bütün millet bunu öğrenmek istiyor.”
HAKİM VE SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ
Bugün sabah itibariyle Twitter yasağının kaldırılması için avukatı aracılığıyla İdare Mahkemesi’ne müracaatta bulunduğunu açıklayan Vural, “Anayasa’nın 26, 22, 28 ve 13’üncü maddelerinin ihlal edildiği hem 5651 sayılı yasadaki düzenlemelere aykırı davranıldığını ve bu yönüyle erişimin engellenmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını, topyekûn engelleme yerine yasa dışı davrananlara ait hesapların kapatılması gerektiğini belirterek, yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtım. Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer hakkında, kanuna aykırı ve zorba fiilleri nedeniyle suç duyurusunda bulundum. Bakalım Türkiye’de, bu konuda Türk Milleti’nin özgürlüğüne ve egemenliğine sahip çıkacak, bu despot anlayışa haddini bildirecek hakim ve savcılar olup olmadığını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

CU(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)