MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi ile imzalanan toplu sözleşme töreninde görevlileri uyardı. Belediye performansının yüzde 10 olduğunu ve bunu hızla  yükseltmek gerektiğini belirten Kocamaz, "Halka hizmet etme düşüncesinde olmayıp, mesainin bitmesini bekleyenlerin bizimle yürüme şansı yoktur" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan toplu sözleşme imza törenine belediyede çalışan memurlar katıldı. İmza töreni öncesi kısa konuşma yapan Şube Başkanı Mustafa Özbay, toplu sözleşmenin üyelerine sosyal kazanımlarının yanında başka amaç ve ilkeleri de sağladığını bu nedenle de Büyükşehir ve MESKİ Genel Müdürlüğü çalışanları olarak Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar Mersin'in daha çağdaş, yaşanabilir bir kent olması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
"PERSONELDEN ÜCRETİN KARŞILIĞINI BEKLERİZ"
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, seçimlerde bazı memurların ellerinde bayrakla aktif siyaset çalışması içerisine girmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Birilerinin siyasi istikbali için seçim kampanyalarında boy göstermek, devlet memurunun işi değildir. Bu, bir siyasi yarıştı. Bu süreçte memura düşen görev; kendi işini yapmasıydı. Maalesef devraldığımız belediyenin çağdaşlık ve yenilikten uzak, personelin büyük kısmının ise ciddiyetten ve iş disiplininden uzak olduğunu gördük. Göreve gelmemiz halinde personelin denge tazminatını, ücretleri askıya alacağımız, özlük haklarını kaldıracağımız gibi akla ve mantığa uymayan iftiralar atıldı. Geldiğimiz noktada, Tarsus'ta verdiğimiz bu hakkı Mersin'de niye vermeyelim? Herkesin kendisini, kendi vicdan terazisinde tartması gerekir. Yasal olarak verebildiklerimizin en üst sınırını Tarsus'ta da verdik. Burada da vermeye hazırız. Ama verdiğimiz ücretin karşılığını da, personelin iş yaparak ve verimli olarak ödemesini bekleriz."
"PERFORMANSI YÜKSELTMELİYİZ"
Belediyecilik anlayışlarında, halka verilen sözü yerine getirme mücadelesinin yattığını kaydeden Kocamaz şöyle devam etti:
"Halka hizmet etme düşüncesinde olmayıp, mesainin bitmesini bekleyenlerin bizimle yürüme şansı yoktur. Tüm bunlara rağmen temiz bir sayfa açıyor, herkesi iş disiplinine uymaya, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için başlatacağımız kalite yönetim sistemi ile ilgili verilecek eğitimleri ciddiye almaya ve bu eğitimi halkımıza en iyi şekilde sunmaya davet ediyorum. İşinizi yaptığınız ve performansınızı arttırdığınız sürece kimseyle problemimiz olmaz. Ama personelimizden de iş isteriz, vatandaşa karşı sevgi ve saygı isteriz. Bu yüzden geçmişe bir sünger çekiyoruz, ancak önümüzdeki süreci de çok iyi takip edeceğimizi, herkesin bu süreç içerisinde üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Yüzde 10 performansla çalışan bu belediyeyi, süratle yükseltmek mecburiyetindeyiz."
Kocamaz, konuşmasının devamında toplu sözleşmede yer alan ücret artışlarına ve sosyal haklara değinerek, şöyle konuştu:
"Bu verilecek ücret, size verilen toplam ücretin yüzde 7.3'ü mesafesindedir. Küçümsenmeyecek bir rakam olup, belediyemize maliyeti yaklaşık 10 milyon 773 bin liradır. Bunun içinde her bir memur için aylık brüt maliyeti 634 lira, aylık iyileştirmeler 594 lira, yıllık sosyal haklar 2.971 lira ve yıl içinde ödenecek olan Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı, eğitim, yakacak, yazlık ve kışlık giyim ikramiyeleri var. Bu sözleşmeden 845 memurumuz yararlanacak. Bunun 405 kişisi mevcut belediye personeli, 187 kişisi özel idareden gelen personel, 253 kişisi de ilçe ve belde belediyelerden gelen arkadaşlarımızdan oluşuyor." 
Kocamaz'ın konuşması ardından Tüm-Bel-Sen ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında 15 Nisan 2014-31 Aralık 2015 tarihleri arasını kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

ME(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)