Bünyamin YIL/ ADANA, () - MHP Konya Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi Faruk Bal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini MHP'nin kazandığını ancak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ilçe seçim kurullarına baskı yapıp, sonucu değiştirme çabası içinde olduğunu iddia etti.
Faruk Bal, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Bal, "AKP bu galibiyeti hazmedememekte, iktidar gücünün vermiş olduğu hırsla, Adana'daki seçimleri, yargı üzerinde, seçim kurulları üzerinde baskı yapmak suretiyle değiştirme çabası içindedir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun Adana'ya gelip Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte ilçe seçim kurullarına müdahale amacını taşıyan söylemleri olduğunu savunan Bal, şöyle konuştu:
"Adana Büyükşehir Başkanlığı seçiminde 20 bin oy farkı vardır.  AKP, her sandığa matbu dilekçelerle itiraz etmektedir. Bunlar, 298 Sayılı Kanunun 112'nci maddesine göre, delilsiz, gerekçesiz, mesnetsiz dilekçeler hükmündedir. Dolayısıyla incelenmeden reddi gerekmektedir. AKP bunu bilmesine rağmen hazmedemediği seçim sonucunu, süreci uzatarak, kurgu ve maddi hata gibi tabirlerle sonuçların net olarak elde edilmesini engellemek istemektedir.  Kanun hükmüne rağmen AKP'nin bakanlarını, genel başkan yardımcılarını gönderip, onlarla birlikte valisi, kaymakamı, emniyet müdürüyle seçim kurullarını baskı altında bulundurması, demokratik anlayışın ürünü değildir. AKP'nin otoriter yapısının Adana üzerine kara bir buluttur."

BY(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)