Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, partisinin Uşak Belediye Başkan Adayı Alpay Özgür ile il genel meclisi ve belediye meclis üyelerini tanıtmak için geldiği Uşak’ta Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, "Hırsız, hırsızdır. Hırsız gördük, ama hırsızın arsızını şimdi öğrenmeye başlıyoruz" dedi.
MHP Uşak İl Başkanlığı'nın Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği aday tanıtım toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın yanı sıra MHP Uşak İl Başkanı Hüseyin Karabey, MHP Merkez İlçe Başkanı Raşit Yılancı, MHP Uşak Belediye Başkan Adayı Alpay Özgür, il genel meclisi ve belediye meclis adayları ile çok sayıda partili katıldı. Törendeki konuşmasında, vatandaşların düşüncelerini yönlendirme açısından algı yönetiminin son zamanlarda kullanılan önemli bir yöntem olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Hırsızın iyi olacağı bir yanı yok. İnsanlar nasıl hırsız olur? Nasıl farklılaşır? bunları konuşmak mümkün ama neticede hırsız dediğiniz zaman gördüğünüz hırsız. Ama son zamanlarda birşeyi gördük. Hırsızın da arsızını artık şimdi öğrenmeye başladık. Hırsızın arsızı, 'hem çalıp hem de ben yapmadım' diyen. Bu hırsızlık demek anlamına geliyor. Kamuoyunda da sizler bunları çok net bir şekilde görüyorsunuz” dedi.
30 BİN KİŞİNİN KATİLİ İLE GÖRÜŞTÜLER
Türkiye'de büyükşehirlerin 16'dan 30'a çıktığını ifade eden Ayhan, "30 büyükşehirde il özel idareleri kalktı. Hükümetin bu yola başvurmasında farklı nedenler var. Oslo süreci var, Oslo sürecinde bu hükümet ne yaptı? Bu milletin oyları ile seçilmiş muhalefet partileri ile memleket meselelerini görüşmek yerine, 30 bin kişinin katili ile görüşerek ülkenin geleceğini müzakere etti. 30 bin kişin katili bu hükümete, 'Bizi müzakere zemini yapacak şekilde bir mukaveleye bağlayalım. Sistemi değiştirmek için hukuki düzenlemeler yapalım' dedi. Özellikle son zamanlarda meydana gelen olaylara baktığımız zaman 17 Aralık'ı dikkate aldığımızda Denizli'den bir bakan. Birisi soruyor, 'Sizin bakan (Nihat Zeybekci) nasıl geldi? İşte birisi ayrıldı. Nasıl ayrıldı o bakan (Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan) yolsuzluk olayı sonrası ayrıldı. Denizli'nin bundan övünç duyması mümkün olabilir mi?” diye konuştu.
ÜLKENİN YÖNETİLMEDİĞİ AÇIK SEÇİK ORTADA
Türkiye'de son günlerde meydana gelen olayların çok net ve açık bir şekilde devletin hazinesinin soyulduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Ayhan şöyle konuştu: "Nerden ve nasıl, kimlere bakarsanız bakın bu ülkenin yönetilemediği açık seçik ortadadır. Mevcut iktidar arkasında çok büyük bir halk desteğinin halen devam ettiğini ifade ediyor. Ama Türkiye'nin genel durumuna baktığınız zaman ülkenin iyi idare edilebildiğini söylemek mümkün mü. Hükümet devamlı kendine yöneltilen suçlamaları, 'Bu olmadı', 'Adi bir montaj, bunlar hukuk dışı kayıt' diyerek karşılamak zorunda hissediyor kendini. Siz yönettiğiniz ülkede arkanızda bu kadar güçlü desteğiniz olduğu bir ülkede ayakta uyuyormuşsunuz. Bugün Türkiye'deki gelişmelere baktığınız zaman 4-5 sene önce Suriye'de olaylar böyle başladı. Ukrayna'da, Mısır'da böyle çevre ülkelere baktığınız zaman aynı. Allah geleceğimizi hayır eylesin. Bu gidiş, hiç iyi değil. Birşeyle suçlanıyorsunuz, bu yok diyemiyorsunuz." 

YK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)