MHP’nin İstanbul Esenyurt’taki seçim irtibat ofisine yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren MHP İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Erzincan’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız için bugün Cami Kebir’de ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazında MHP İl Başkanı Erkan Karaman, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Hamdi Karakaya, Merkez İlçe Başkanı Yaşettin Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, partililer ve vatandaşlar hazır bulundu. Cami Kebir imamı Hüseyin Demir cemaate yaptığı konuşmada, "1980 ihtilali önce ve sonrasında, milleti, devleti için bir bedel ödeyen kardeşimiz için gıyabi namazını kılacağız" dedi. Cenaze namazının ardından hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için helallik istendi ve dua edildi.
Namaz sonrası bir açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, başta Cengiz Akyıldız’ın ailesi olmak üzere ülkücü hareketin tüm neferlerine başsağlığı dilediğinde bulundu. Mutlu, "Mekanı cennet olsun. Halen tedavisi sürmekte olan yaralı ağabeylerimiz var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Ülkücü hareket olarak acımız büyük, hepimizin başı sağ olsun" dedi.