MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Kürtçe ve Türkçe Kurban Bayramı mesajı nedeniyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrası MHP'den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için destek yürüyüşü düzenlendi. Kürtçe pankart taşınan yürüyüşün ardından Saatcı de gruba seslendi.
Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Kordonboyu'ndan Fethiye Belediye Binası'na yürüyüşe geçti. Behçet Saatcı'ya destek için yürüyenler arasında yer alan ses sanatçısı Pasha Haktan Koç, Kürtçe ve Türkçe 'Em te jibuna renga hıznekır em jıbuna dılıte hezkır em her dem lı ba tene/Biz seni renklerin için değil, yüreğin için sevdik. Her şartta yanındayız' yazılı pankart taşıdı.
Fethiye Belediye Binası'nın bahçesine gelen grup üyeleri, alkışlarla MHP'nin Kürtçe-Türkçe bayram ilanına ilişkin tutumunu protesto etti. 'Behçet nerde biz oradayız', 'Fethiye seninle gurur duyuyor' sloganları atan üyeler adına konuşan grup sözcüsü Kürşat Öztürk, Fethiye sevdalıları olarak Behçet Saatcı'ya destek vermek üzere Fethiye Belediyesi'ne geldiklerini söyledi. Herhangi bir siyasi görüşle ilgilerinin olmadığını belirten Öztürk, "Behçet Saatcı'ya gönül sarayımızın kapısının açık olduğunu söylemeye geldik. O neredeyse orada olacağımızı söylemeye geldik. Sonuna kadar Behçet Saatcı'nın yanındayız" dedi.
'BİZ YANLIŞ YAPMADIK'
Konuşmaların ardından yoğun tezahürat üzerine belediye binası önüne çıkan Behçet Saatcı, kendisine destek verenleri selamladıktan sonra gruba seslendi. Destekten dolayı çok duygulandığını anlatan Saatcı, "Bu sahiplenme şahsıma değil, Fethiye için 15 yıldır verdiğimiz mücadeleyi sahiplenme. Bu sevda Fethiye'de kalmayacak. Çünkü biz yanlış yapmadık. Bu sahiplenme mazluma, haksızlığa ve zulme karşı duruştur. Biz rozetsiz gezen adamız. Burada para pul dağıtılmadı. Kimse zorla getirilmedi. Makamlar gider, ancak gönüllerde yerin varsa yaşarsın. Fethiye için yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.