MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Esenyurt seçim irtibat bürosunun açılışında meydana gelen saldırıda öldürülen MHP İstanbul İl Basın Danışması Cengiz Akyıldız’ın Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Bahçeli, cami avlusuna “Öl de ölelim vur de vuralım” sloganları eşliğinde girdi.

Cengiz Akyıldız için Fatih Camii’nde düzenlenen törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP’li çok sayıda milletvekili, Akyıldız’ın ailesi ve çok sayıda partili katıldı. Akyıldız’ın cenazesinin dışında, camide 5 ayrı cenaze daha olması izdihama neden oldu. Dualar okunurken MHP’liler sık sık, “Kana kan dişe diş intikam intikam”, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP”, “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde sloganlar attı. İzdiham nedeniyle zamam zaman tartışmalar yaşanan tören sırasında baygınlık geçiren bir kişi hastaneye kaldırıldı.

MHP Lideri Bahçeli camiye cenaze namazından kısa bir süre önce girdi. Bu sırada kalabalık Bozkurt işareti yaparak, “Öl de ölelim vur de vuralım” şeklinde sloganlar attı.

Akyıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alındı. Bu sırada kalabalığın cenazeyi omuzlamak için ön tarafa yönelmesi izdihama neden oldu. Tabut yapılan anonslara rağmen güçlükle cenaze arabasına konuldu. Bu sırada kalabalık, “Dişe diş kana kan intikam intikam” sloganlara attı. Devlet Bahçeli cenazenin çıkarılışından sonra camiden çıkarak makam aracına bindi.
Cengiz Akyıldız’ın cenazesi kortej eşliğinde götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.