Elvan EZBER İSTANBUL, () MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar, oyunu kullandı. 

Rasim Acar, saat 09.00'da Ümraniye Çakmak Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu'na geldi. 2250 nolu sandığın bulunduğu 2'inci kata çıkan Acar, burada oy kullanma sırasına girdi. Vatandaşlarla sohbet eden Acar, sıra kendine geldiğinde oy pusulalarını alıp oyunu  kullandı. Oy kullanma işleminin ardından sandık görevlileriyle tokalaşan Acar, okuldan ayrıldı.

Acar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 "Vatanımıza milletimize Türkiyemize hayırlı olsun diyorum. Gönül isterdi ki süreç demokrasi şöleni içinde geçsin. Maalesef süreç içerisinde, yerel seçim olmasından ziyade genel seçim havasında olmakta. Eşit şartlarda yarış olamadı. İnşallah bu süreç sonrasında iki tane daha seçim var. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. Biz MHP olarak iktidara yürüşümüze devam ediyoruz. Ben de oyumu kullandım. Bütün milletimiz sandığa gitmeli oylarını kullanmalı. Demokrasinin işlevselliği açısından geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için ve refah içinde yaşayabilmemiz için herkesi sandığa davet ediyorum. Hür iradelerini ortaya koysunlar. Oylarını helal ettirecekleri yerlere versinler."

EE (MK) (FOTOĞRAF)