Özgür ALTUNCU - Taner YENER / İSTANBUL, () MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Milletvekilleri Murat Başesgioğlu ve Ali Torlak'la birlikte MHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Levent Akçay'a destek verdi. Kadıköy'de esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Adan, habercilerin gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Deniz Baykal kasetiyle ilgili bugün internete düyen ses kayıtlarını değerlendiren Adan, "Türkiye'yi yöneten sayın Başbakanın her türlü kirli ilişki içinde görmekten büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.
MHP'nin baraj altında kalması için 2011 Genel Seçimlerinde kasetler tanzim edildiğini söyleyen Celal Adan, "Sayın Başbakan bunların genel olduğunu söyleyerek istismar etmiştir. Sayın Baykal'la ilgili gelişmelerde de aynı ifadeleri kullanmıştır. Ama 17 Aralık tarihinde bakanlarıyla birlikte suçüstü yakalanan, yalana, talana öncülük yapan, bir gazetenin alınması için işadamlarından 650 milyon dolar tahsis edildiği ortaya çıkınca, sayın Başbakanın çıldırdığını görüyoruz ve Başbakanın bakan arkadaşlarıyla birlikte suçüstü yakalanınca meseleyi istiklal savaşına çevirip , Türk milletinin kaderiyle meseleyi ifade ederek, ortalıkta gezinmesi, Türk tarihinde görülmüş bir olay değildir. Bu iddialarla Türkiye'yi yönetme şansı yoktur. Gösterecekleri en önemli tavır, dokunulmazlıklarını kaldırarak yargıya teslim olmalarıdır"diye konuştu.
"ÖCALAN DEVLETE ORTAK EDİLDİ"
Abdullah Öcalan'ın sosyal medyaya düşen ses kayıtlarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Adan, "Abdullah Öcalan delinen eşkıya geçen yıl Diyarbakır'da devlet yönetimine ortak edildi" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Adeta Balgat ve eşkıya başının bulunduğu bölge, iki merkeze dönüştürüldü. Bunu yapan AKP'dir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başbakanı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özerklik yanlısıdır, eyalet sisteminden yanadır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı meclis üyeliklerini yerel parlamentoya dönüştürebilmektedirler. Orada Türk bayağı yok. Adeta özerkliği ilan etmiş bir yapı var. Oraya duyarlı olmayan ama hırsızının yakalayanı paralel devlet ilan eden bir yönetimle karşı karşıyayız" diye konuştu. 
"TÜRKİYE AKP'DEN BÜYÜKTÜR"
Başbakan'ı istifa etmeye çağıran Adan, "Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin yarın Türkiye, bugünkü Türkiye'den on kat daha güçlü uyanır. Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin, özerklik lafını söyleyenler 'dil sürçmesi' diye açıklama yaparlar. Bugün Recep Tayyip Erdoğan istifa etsin, çalanlar, çırpanlar polise parayı teslim ederler. Türkiye'yi küçülten bir başbakan, Türkiye'yi küçülten bir AKP yönetimiyle karşı karşıyayız. Türkiye AKP'den büyüktür" dedi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)