Ali Can ZERAY/ EDİRNE,()-TRAKYA Üniversite Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet törenlerine Soma’da maden ocağında hayatını kaybedenlerin anısına keplerini yere bırakıp baret taktı.
Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan bu yıl mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz öğrenciler ve yakınları katıldı.
Mezun olan 230 öğrenci törene Soma’da hayatını kaybeden madencileri anmak için yakalarında siyah kurdele takarak geldi. Siyah balonlarla süslenen tören salonunda Soma’da hayatını kaybeden maden işçiler için 1 dakika saygı duruşun ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Törende konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler hep birlikte mezuniyet andını okuduktan sonra keplerini havaya atmadı. Keplerini yere bırakan öğrenciler başlarına madenci bareti taktı.
Kırkpınar Beden Eğitimi ve Yüksekokul anteranörlük bölümünden mezun olan Murat Topal, törene kep yerine başlarına baret takarak çıkmak istediklerini ancak üniversite yönetiminin, 'siyasi simge olur' gerekçesi ile buna izin vermediğini söyleyerek, “Biz de arkadaşlar ile tören sonunda baret taktık” dedi. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz ise öğrencilerin keple değil de baret ile çıkacağını bilmediğini söyleyerek, “Öğrenciler bize böyle bir talepleri olmadı. Bundan benim haberim yok” dedi.
Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’dan mezun olan Erdem Emir (23) ise kız arkadaşı Çiçek Mehlika Zorluer (20)’e yüzlerce kişi önünde evlilik teklifinde bulunma planından vazgeçtiğini söyledi. Eğitimi sırasında anne olan öğrenci Selin Umaç törene kucağındaki bebeğiyle geldi.

ACZ,(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)