İZMİR'in Konak İlçesi'nde, yönetimindeki otomobille çarptığı kaldırımda yürüyen 40 yaşındaki Murat Kürekçi'nin ölümüne, araçta bulunan 3 kişinin de yaralanmasına neden olmakla suçlanan M.T. hakkında 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin de yaralanmasına' neden olmaktan 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Kaza, geçen 18 Haziran'da saat 02.00 sıralarında Şehitler Caddesi üzerinde meydana geldi. Alsancak'tan Bornova yönüne giden M.T., yönetimindeki 35 GA 6276 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, önce, kaldırımda yürülen Murat Kürekçi'ye, ardından otobüs durağına çarptı. Kazada Kürekçi olay yerinde yaşamını yitirirken, otomobilde bulunan 23 yaşındaki Aytekin Akcan, Özge Sarıkaya ve Oğuz Bal yaralandı. Kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan M.T.'nin 0.74 promil alkollü alkolü olduğu tespit edildi. M.T., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanık M.T., poliste verdiği ifadesinde aracı kendisinin kullanmadığını belirtirken, savcılık ve mahkemede ise sürücü olduğunu kabul etti. M.T. ifadesinde, "Özge'nin mezuniyetini kutlamak için Alsancak'a gittik. Burada hep birlikte alkol aldık. Ben 1.5 bira içtim. Özge'ye ait araçla eve gitmek için yola çıktık. Arkamızdan gelen bir araç sürekli selektör yapıyordu. Ondan kurtulmak için önümdeki aracı sollamak istedim. Direksiyon hakimiyetini kaybedince de otobüs durağına çarptım" dedi. Olayda yaralanan Özge Sarıkaya ile Aytekin Akcan sanıktan şikayetçi olmazken, Oğuz Bal'ın annesi ise cezalandırılmasını istedi.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede sanık M.T. için, 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Sular, iddianamede M.T.'nin, olaydan beş saat sonra yapılan alkol testinde 0.74 promil alkollü olduğunu vurguladı. Kaza saati olan 01.50'den sonra geçen her saatte şüphelinin kanındaki alkol oranının ortalama 0.15 promil azalacağı dikkate alındığında, sanığın kaza sırasında yaklaşık 1.40 promil alkollü olduğunun anlaşıldığını belirtti. Sanığın direksiyona alkollü geçerek ölümlü ve yaralamalı kazaya neden olduğunu belirtti. Sanık M.T., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

FOTOĞRAFLI