YOZGAT, () - YOZGAT'a  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden pancar, soğan, ayçiçeği, kavun, karpuz, nohut ve mercimek tarlalarında çalışmak üzere gelen yüzlerce aile, il genelinde kurulan 16 çadırkente yerleşmeye başladı. Ekim ayına kadar bölgede çalışacak olan aileler yaşamlarını zor şartlar altında geçiriyor.
Yozgat'ta mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından 10 ilçede tarım alanlarının bulunduğu bölgelere yakın alanlarda 16 çadırkent tesis edildi. Yozgat'a tarım alanlarında çalışmak üzere gelen aileler, belirlenen alanlardaki 500 barınma çadırına yerleşmeye başladı. Her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tarım alanlarında çalışmak üzere göç eden aileler, son yıllarda daha iyi koşullarda barınma imkanı bulduklarını, önceki yıllarda kendi kurdukları derme- çatma çadırlarda daha zor koşullarda barındıklarını söyledi.
Mevsimlik göçebe tarım işçileri, ekmek parası için çocuklarını ve erzaklarını da yanlarına alıp, kamyonlarla yurdun dört bir yanına çalışmaya çıktıklarını belirtti.

HG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)