ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen pazar ayininde Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas'a, 85'inci doğum günü dolayısıyla sürpriz yapıldı.
Antalya ve çevresinde yerleşik, önemli bölümü Ruslar'dan oluşan Ortodoks Kilisesi'ne mensup yaklaşık 200 kişi, Hıdır İlyas Mevkii'ndeki tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde pazar ayinine katıldı. Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas'ın yönettiği ayinde, Ortodokslar mum yakıp ilahi söyledi, dua okudu.
METROPOLİT'E SÜRPRİZ
Yaklaşık 2 saat süren ayinden sonra Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, 85 yaşına giren Metropolit Trambas'a doğum günü sürprizi yaptı. Önce üzerinde Metropolit Trambas'ın fotoğrafı yer alan pasta kiliseye getirildi. Ardından ARDİD Başkanı Anzhela, Metropolit Trambas'a plaket verdi. Metropolit Trambas'ın konuşmasının ardından kesilen pasta, kilise dışında ayine katılanlara dağıtıldı.
RUSYA'DA DA DUYULMAYA BAŞLADI
ARDİD Başkanı Anzhela, yaklaşık 2 yıldır ayda bir kez Aya Yorgi Kilisesi'nde ayin düzenlediklerini söyledi. Kore'den ayin için gelen Metropolit Trambas'ın da Alanya'ya önem verdiğini belirten Anzhela, şöyle dedi:
"Müslümanlar için büyük önem taşıyan ramazan ayında biz de kendi dinimize göre ibadet etme şansı bulduk. Alanya'da rahat bir şekilde ayin yapıldığı Rusya'da da duyulmaya başladı. Bizim için, burada yaşayan Ortodokslar için çok güzel bir olay. Kaymakamlık, belediye ve emniyet bize yardımcı oluyor."
"YÖNLENDİRME LEVHASI İSTİYORUZ"
Kilisede doğum günü kutlaması yapılmasının dine aykırı olduğunu, ancak Metropolit Trambas'a sürpriz yaptıklarını dile getiren Anzhela, şöyle konuştu:
"Pastayı buraya getirdik. Ancak kilise dışında ayine katılanlara ikram ettik. Ayin için bu tarihi kiliseye Antalya ve çevresinden her geçen gün daha fazla Ortodoks geliyor. Ancak kilise kırsal alanda olduğu için insanlar bulmakta zorlanıyor. Bunun için güzergaha yönlendirme levhaları konulmasını istiyoruz. Bu konuda da Alanya Belediyesi'nin bize yardımcı olacağını umut ediyoruz."

FOTOĞRAFLI