Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Feyzioğlu,  "Maalesef meydanlarda yapılan bir takım konuşmalarla aile ve evladımız terörist olmakla suçlanıyor" dedi.

Feyzioğlu, "Kendi işlerine geldiğinde ‘Yargıya intikal etmiştir’ deyip susuyorlar. Ama suçlamak istediklerinde 15 yaşındaki bir evladı, terörist olarak suçluyorlar. Ekmek almaya gitmiş evladımızı öldürenlerin peşine düşmeyeceksin, mazeret olarak diyeceksin ki, ‘Dışarıda protesto ediyordu’. Ben de anladıkları lisanda söyleyeyim. Velev ki protesto ediyordu. Onu öldürmeye hakkınız var mıydı? diye konuştu.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile anne Gülsüm Elvan’ı Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa mahallesindeki evinde saat 11.00 sıralarında ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Aileyi ziyaret ettik. Tam desteğimizi elbette ki veriyoruz. Son derece üzücü bir durum. Biz terörist bir aileye değil, bildiğimiz Anadolu ailesinin evine konuk olduk. Böyle durumlarda başsağlığı dilenmez. Taziyemizi, üzüntümüzü sunarız. Evladını kaybetmiş bir aileye 'başın sağ olsun' demeyi ben açıkçası o aileye saygısızlık gibi görürüm” dedi.
BU SORUŞTURMANIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Soruşturmada bir takım gelişmeler gözlediklerini söyleyen Metin Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Tanık ifadeleri ortaya çıkıyor. Bu önemli bir gelişme. Umut ediyorum ortaya çıkan delilleri karartmak için kimse bir girişimde bulunmaz. Bunun takipçisiyiz. Miting meydanlarında ülkenin başbakanının Berkin’i terörist olmakla suçladığı bir ortamda size soruyorum. Savcısı, polisi serbestçe çalışabilir mi? Kendi işlerine geldiğinde ‘Yargıya intikal etmiştir’ deyip susuyorlar. Ama suçlamak istediklerinde 15 yaşındaki bir evladı, 'terörist' olarak suçluyorlar. Ekmek almaya gitmiş evladımızı öldürenlerin peşine düşmeyeceksin, mazeret olarak diyeceksin ki, ‘Dışarıda protesto ediyordu’. Ben de anladıkları lisanda söyleyeyim. Velev ki protesto ediyordu. Onu öldürmeye hakkınız var mıydı? Velev ki cebinde sapan vardı. Kafasına gaz bombası atmaya hakkınız var mıydı? O yüzden Berkin ekmek almaya giderken vuruldu. Ama protesto etmeye de gitmiş olabilirdi. O da onun temel hakkıydı. Eğer cebinde taş varsa, onun gereğini ayrıca yaparsın ki yoktu. Bunlar tamamen bir ailenin, bir evladın üzerinden diğer insanlarımıza düşmanlık aşılama konuşmalarıdır. Çok tehlikelidir. Mezhepçilik içeren konuşmalardır. Türkiye’yi alevi, sünni diye bölmeye hizmet etmekten başka işe yaramaz. Biz bu soruşturmanın sonuna kadar takipçisiyiz.”

TANIK ÜZERİNDE BASKI OLDUĞU SÖYLENİYOR
Daha sonra mahalleliyle sohbet edip, esnafı ziyaret eden Metin Feyzioğlu yaptığı ikinci açıklamada “Burada mahallelinin, yetkililerin bir takım baskılarına maruz kaldığı söyleniyor. Hatta polisin birtakım baskı amaçlı veya göz korkutma amaçlı ziyaretler yaptığını, ifadeye çağırdığını duyduk. Eğer bu doğruysa, yapılan şey yanlış. Eğer böyle bir şey varsa bunun da takipçisi oluruz” dedi.
Gazetecilerin, "Baskı olarak dünkü operasyonu mu kastediyorsunuz?" sorusu üzerine 
Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Ben mahallelinin söylediğini ifade ediyorum. Berkin’in öldürüldüğünü ispatlayacak bir tanık ifadesinin çıktığı söyleniyor. Bu tanık üzerinde de baskı uygulandığına dair birtakım düşünceler ifade ettiler. Henüz bunları inceleme imkanımız olmadı. Ama, eğer bunlar doğruysa, biz arkalarındayız. Her zaman mağdurların arkasındayız. Biz kimsenin siyasi görüşüne bakmayız. Mezhebine, diline, dinine, cinsiyetine bakmayız. Biz avukatız. Avukatlar ve barolar her zaman mazlumların yanında durur. O sebeple buraya geldik. Eğer bu mahalleliyi devlet gücünü kullanarak rahatsız eden varsa, vazgeçsinler. Güçleri yetmez. Sonuçta daima hukuk ve demokrasi galip gelir.” 

Metin Feyzioğlu, daha sonra  Okmeydanı Cemevi’ni de ziyaret etti.

MÖ (MK) (FOTOĞRAF)