TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmamış olsaydı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı duvara çarpardı" dedi.

Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesinin ardından Başbuğ ile Fenerbahçe Orduevi'ne gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, içeride bir süre kaldıktan sonra orduevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ALINAN KARARDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Karardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Feyzioğlu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmamış olması durumunda Anayasa Mahkemesi'nin kararının duvara çarpacağını belirerek, "Özel bir an bu; çünkü özel görevli mahkemeler için hep birlikte mücadele ettik. En son Türkiye Barolar Birliği, kumpas kurulduğu iddiaları başbakan tarafından dile getirilince, somut önerisini masaya koydu ve o öneri sonucunda özel görevli mahkemelerin kapısına kilit vurulmasıyla son buldu. Anayasa Mahkemesi de bireysel başvuruda yolu açtı. Eğer özel yetkili mahkemeler kaldırılmamış olsaydı, anayasa mahkemesinin kararı duvara çarpacaktı" dedi.

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER ÜLKEYE BÜYÜK ZARARLAR VERDİ"

Özel yetkili mahkemelerin ülkeye büyük zararlar verdiğini belirten Feyzioğlu, " Bu kimsenin lütfuyla değil Türk milletinin mücadelesiyle kapatıldı. Türk milleti bastırmasaydı mücadele vermeseydi bu mahkemeler kapatılamazdı. Şu anda bunun mutluluğunu yaşayın" diye konuştu.

"TUTUKLU BULUNANLAR İÇİNDE ÖZGÜRLÜK KARARINI BEKLİYORUM"

Tutuklu bulananlar içinde özgürlük kararını beklediğini söyleyen Feyzioğlu sözlerine söyle devam etti: "Önümüzdeki hafta eminim hepsinin avukatları tahliye kararında bulunacaklardır. Hepsi için de sırayla aynı özgürlükçü kararı bekliyorum. Artık özgürlük rüzgarları esmeye başladı. Balyoz davasında da 5 nolu harddiskin sahte çıkması üzerine artık, yeniden yargılamayı malum peşinen hükümlerini vermiş olan özel yetkili mahkemeler yapamayacak. Artık onun yerine genel görevli mahkemeler yapacaktır. Tübitak'ın sahte dediği CD'ye dayanan mahkeme kararlarını ben Türkiye'de halen geçerli kabul edecek bir genel mahkeme görmüyorum. Biz Barolar Birliği olarak "Yasama önünü açsın, yargıda bırakın kendine güvensizliği atsın namusunu temizlesin" demiştik. Bu İlker Başbuğ ile başladı. Umut ediyorum bundan sonra da devamı gelecektir."

RE-CÇ (İY) (FOTOGRAFLI)