TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi tarafından Ergenekon tutuklusu İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında verilen tahliye kararını değerlendirdi. Feyzioğlu, "Anayasa Mahkemesi'ne tahliye kararı verdiği için teşekkür ederim. Bu kararın derde derman üreten bir yaklaşım sergilemesini mutlulukla karşıladım. Bu herkese ders olsun"dedi. Metin Feyzioğlu, Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası tarafından Mimar Sinan Üniversitesi'nin Fındıklı Kampüsü Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda düzenlenen 'Kültür ve Sanata Siyasi ve Ekonomik Müdahalelere Karşı Alternatiflerimiz Çalıştayı'na konuşmacı olarak katıldı. Feyzioğlu konuşmasının ardından Fatih Hilmioğlu'nun tahliye edilmesi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 'İnternet yasası' ile ilgili Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. "HEM FATİH HOCAYA HEM DE TÜM MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"
Ergenekon tutuklusu İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun tahliye edilmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararını değerlendiren Feyzioğlu, kararın önemli bir karar olduğunu ifade ederek, "Hem Fatih hocaya hem de tüm milletimize geçmiş olsun" dedi. "Fatih Hoca'yı bu derecede hastalığına rağmen bugüne kadar tutuklu şekilde zindanda tutanlara iki çift sözüm var" diyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:
"Hadi kanunu açıp okumuyorsunuz, kanunda tutuklamanın ne anlama geldiğini bir türlü anlamadınız, anlamak istemediniz. Artık yürüyecek hali kalmamış insanları kaçma tehlikesinden söz eden bir kanuna dayanarak zindanlara atıyorsunuz. İyi de gram vicdanınızda mı yok? Ama vicdan, biraz vicdan. Kuddisi Okkır ölmeden üç gün önce evinden olsun diye tahliye edildi. Oysa tutuklama bir ceza değildir. Fatih Hilmioğlu'nun çoktan ama çoktan tahliye edilmesi gerekirdi, tutukevlerinde çile dolduran yüzlerce, binlerce haksız yere tutuklanmış insan gibi. Dilerim ki bu herkese bir ders olsun ve insanların canını yakarak insanlık dışı davranmaktan vazgeçsinler.Tahliye için Anayasa Mahkemesi'ne ihtiyaç yoktu. Sadece kanunu açıp uygulayan bir mahkemeye ihtiyaç vardı. Anayasa Mahkemesi'ne tahliye kararı verdiği için teşekkür ederim. Anayasa Mahkemesinin bu kararını derde derman üreten bir yaklaşım sergilemesini mutlulukla karşıladım. Bu herkese ders olsun."
Kararının kendisi için sürpriz olmadığını da ifade eden Metin Feyzioğlu, Hilmioğlu'nun tahliyesini her sabah beklediklerini dile getirdi. CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN ONAYLANAN İNTERNET YASASI HAKKINDA
Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını iki maddesinin yeni bir kanunla değiştirilmesi şartıyla onaylamasını eleştirdi.
Gül'ün yasayı onayladıktan sonra twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarına değinen Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı twitter hesabından şunu söylüyor, 'Bu kanun iki noktada hukuka aykıdır. Hükümetle görüştüm ve bunları gidereceklerini söylediler. Ben de yürürlüğe soktum...' Bu açıklama sayın Cumhurbaşkanı'nın yasayı yürürlüğe sokma yetkisini hukuka aykırı kullandığının ikrarıdır. Çünkü Cumhurbaşkanı'na verilen kanunu yürürlüğe sok ya da görüşülmek üzere bir kez daha meclise gönder şeklindeki yetkiyi kullanırken, eğer Cumhurbaşkanı hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsa hükümetle 'bunu daha sonraki bir kanunla düzelt' şeklinde pazarlık yaparak değil, meclise gönderip 'bunu düzelt öyle gönder' şeklinde davranış sergilemek zorundadır. Sayın Cumhurbaşkanı bir yandan diyor ki, bu hukuka aykırıdır. Ama diyor ki ben yürürlüğe sokuyorum. Anayasa kendisine 'bir kez daha görüşülmek üzere meclise gönder' diye emrediyor" ifadelerini kullandı. İnternet yasasıyla çok ciddi bir sansür kanunu çıkarıldığını söyleyen Metin Feyzioğlu, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına aykırı şekilde yargı eli olmaksızın doğrudan doğruya idarenin eliyle internetin yasaklanması gündemdedir. Özel hayat gibi yargının bile üzerinde yerleşik içtihad kuramadığı hususta Telekominikasyon İletişim Başkanı'nın böyle bir yetkiyle donatılmasını anlamak mümkün değil. Çağdaş dünya nasıl yapıyorsa bunu böyle yapmak gerekir. Özel hayata müdahale varsa yargı eliyle müdahale imkanının getirilmesi lazımdır" diye konuştu.
Metin Feyzioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi'nden ayrılırken üniversite memurlarıyla fotoğraf çektirdi.
EA